Our Last Night in Duycker

Our Last Night in Duycker

Op woensdag 22 oktober brachten de heren van Our Last Night een bezoekje aan het Hoofddorpse Duycker. De show was onderdeel van een korte Europese tour, die het tienjarig bestaan van de band viert. In het voorprogramma stond de Nederlandse band 2 Years To Apocalypse.

De Amsterdamse band zegt zich te identificeren met bands als Northlane, blessthefall en August Burns Red – dat belooft wat! Wat meteen opvalt is dat het vijftal zowel een zanger als zangeres heeft, die beiden aardig kunnen screamen. Helaas lijken de clean vocals van zangeres Ilah van der Haas niet tijdens de hele set even zuiver te zijn, dit doet echter niets af aan de energieke show. Deze formatie heeft slechts één EP op zak en toch doen ze het al prima, zo is te zien aan het enthousiasme in de zaal.

IMG_3051

Wanneer zowel het podium en het publiek er klaar voor zijn, verschijnt Our Last Night op de planken. Hun terugkeer naar Nederland heeft even mogen duren, aangezien hun show van 8 februari in Rotterdam werd geannuleerd. Het publiek is erg blij het viertal te zien en maakt er dan ook een feestje van.

De band begint de set met “Dark Storms”, een nummer dat afkomstig is van de laatste EP Oak Island. Dat de fans bekend zijn met zowel nieuw als ouder materiaal blijkt wanneer de band naast tracks van Age Of Ignorance ook “Recovery” en “Elephants” ter gehore brengt.

Halverwege de show is het tijd voor covers. De band brengt hun uitvoeringen van Adele’s “Skyfall” en Katy Perry’s “Dark Horse” ter gehore. Twee nummers die iedereen luidkeels kan meezingen. Dat zorgt voor een nog betere sfeer.

Dat de band veel om hun fans geeft wordt tussen de nummers door duidelijk, zo knuffelt frontman Trevor Wentworth een meisje dat vooraan staat en deelt hij tientallen high fives uit. Wanneer de zanger een verdwaalde BH op het podium vindt, grapt hij dat zijn broer en gitarist Matt die moeten aantrekken. Helaas ging hem dat net iets te ver. Om het publiek toch íets te geven speelt Wentworth snel een metal riffje, waarna de show wordt hervat. Tot slot speelde het viertal een toegift van twee nummers en beëindigde de show met de laatste single “I’ve Never Felt This Way”.

Volgend jaar komt de band terug naar Nederland, gewapend met een nieuw album. We verwachten ze dan in een grotere zaal te zien.

Fotogalerij op volgende pagina >

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding