Damon Albarn werkt aan nieuw materiaal

Damon Albarn werkt aan nieuw materiaal

Britse zanger Damon Albarn heeft aangegeven dat hij hard bezig is met nieuw materiaal voor zijn vele projecten. In een interview met The Sidney Morning Herald wordt gemeld dat er in één van zijn bekendste acts, Gorillaz, nieuw leven geblazen zou worden en er in 2016 een nieuw album van zal verschijnen. Tevens ligt er al een nieuw album van The Good, the Bad and the Queen in de kast. Volledig geschreven en klaar om opgenomen te worden.  Wat betreft zijn eerste bandje, Blur, is hij nog wat terughoudend.

Dit is wat Albarn over Blur te zeggen heeft:

“I would imagine there’s some kind of future, but at the moment there’s no time for the future – only the present. Who knows? I’m reluctant to say anything, because if I do, it just gets taken out of context and then I’m accused of being a wind-up.”

Voor fans van het Britse viertal is het nog afwachten hoe het af zal lopen. In 2012 was het op het ene moment nog einde oefening en op het nadere moment doken Albarn en kompanen weer de studio in. Daarbij noemde de frontman het in 2012 nog onwaarschijnlijk dat er überhaupt nog nieuwe muziek van Gorillaz zou komen.

De nieuwe plaat van Gorillaz zou het vijfde album van deze fictieve formatie worden. De laatste studioplaat, The Fall, stamt uit 2011. Het laatste  wat we van The Good the Bad and the Queen gehoord hebben stamt alweer uit 2007 en de laatste uitgave van Damon in het algemeen is zijn solodebuut, Everyday Robots. Uitgebracht in april van dit jaar.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding