Of Mice & Men in Tivoli de Helling

Of Mice & Men in Tivoli de Helling

Weken voordat het optreden van Of Mice & Men plaatsvond waren de kaarten al uitverkocht. De Californische metalcore formatie is ontzettend populair en staat dit jaar maar liefst vier keer in ons kleine kikkerlandje. Het optreden in Tivoli de Helling, Utrecht is de derde show.

In het voorprogramma vanavond staat het Duitse The Green River Burial. De band maakt hardcore en metal en lijkt veel inspiratie te halen uit de muziek van bands als Deez Nuts. Het viertal heeft sinds het in 2012 verschenen debuutalbum Separate & Coalesce weinig nieuwe muziek uitgebracht, maar maakt dit goed met de belofte elk podium waar ze spelen af te breken. Hoewel de muziek niet heel bijzonder is, wisten de heren uit Frankfurt Am Main de zaal goed op te warmen.

Als om half tien de zaalverlichting uit gaat en frontman Austin Carlile de eerste zinnen van “Public Service Announcement” door de zaal schreeuwt, is de toon voor de avond meteen gezet. Hoewel de backing track in het eerste nummer meer aanwezig is dan Carlile’s zangpartijen, gaat het publiek flink uit zijn dak.

Tijdens de eerste nummers heeft de beveiliging van de zaal het druk. Meisjes vallen flauw en anderen proberen te crowdsurfen en/of stagediven. De band speelt vooral materiaal van het laatste album Restoring Force, maar ook oudere nummers als “O.G. Loko” en “The Flood” komen voorbij. Het publiek lijkt alles te kennen en schreeuwt de sing-alongs dan ook luidkeels mee. Ook blijven de bescheiden circle pits deze avond niet uit.

Hoewel Of Mice & Men populairder dan ooit is staat de band dit keer in een relatief kleinere zaal. Waar er in april 700 man aanwezig was bij het concert in de Melkweg, was er in Tivoli de Helling maar plaats voor 450 mensen. Dit mag de pret voor de band echter niet drukken. Waar frontman Austin Carlile het vorige optreden in de Melkweg niet weet te overtreffen, steelt bassist en zanger Aaron Pauley de show met zijn clean vocals en goede humeur.

Later dit jaar staat de band in het voorprogramma van Linkin Park in de Ziggo Dome te Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over dit concert.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding