Watsky – All You Can Do

Watsky – All You Can Do

We bevinden ons in het enorme gebouw namens muziek. In de keuken om precies te zijn. De chef van vandaag is George Watsky en in het middelpunt staat zijn recept voor het album All You Can Do. De bereidingswijze van dit hip-hop-gerecht steekt net even anders in elkaar dan gebruikelijk en heeft dan ook een totaal andere smaak dan de doorsnee rap.

De hoofdingrediënten blijven hetzelfde. Goede beats, synthesizers en een lekkere flow aan woorden. Het zijn echter de vele kleine dingen die het grote verschil maken. Ergens in de enorme keuken vinden een kruidenkastje met verschillende genres. Watsky laat de duistere getto-rap even staan en kijkt in de andere hoek. Hij gooit er in plaats daarvan een flinke scheut pop in en een komt er, onder andere bij track “Stand for Something”, een theelepeltje rock doorheen. Daarbij is hij niet bang om te variëren. Koortjes, xylofoons en hele orkesten komen kijken bij het in elkaar zetten van respectievelijk “Whoa Whoa Whoa”, “Never Let it Die” en de titeltrack.

De track “Boomerang”, gemaakt in samenwerking met zangeres Ariana Deboo, doet denken aan een late hit uit de jaren ’90. Een rapper in de coupletjes en een vrouw die het refrein zingt. Dit in combinatie met veel bliepjes en echo’s over de zang en toetsen, een laag ritme en een eenzaam gitaarloopje tussendoor. Een interessante eigenschap is de toevoeging van de blazers. Op deze manier werkt Watsky vaker aan zijn nummers. Hij neemt een bekende formule en geeft er net wat extra’s aan. Soms heeft dat meer weg van kliekjes met curry-ketchup, zoals in “Hand over Hand”, maar meestal levert het heerlijke songs op.

De jonge Amerikaan levert goed werk af. Waar een standaard album tegenwoordig rond drie kwartier duurt, is bij All You Can Do na bijna een uur het bord pas leeg. Daarbij komt de “Fuck-bitches-get-money”-mentaliteit niet voor op deze vierde langspeler van George. Zijn voorkeur gaat uit naar teksten in de smaken: “actualiteiten”, “kritiek op de maatschappij” of “jezelf zijn”. De flow van deze verbale saus loopt niet altijd even natuurlijk maar in het algemeen is het genieten van het rappen van deze 27-jarige poëet.

Beoordeling: 8

Deze woordkunstenaar heeft een fantastisch album geserveerd. Soms zit er helaas een brokje hapklare muziek tussen. Dit maakt de volledige plaat er echter niet minder op. Tot en met het toetje is de combinatie van hiphop en gesproken woord genieten, niet alleen voor de fijnproevers.

Releasedatum: 12 Augustus 2014
Label: Steel Wool Media
Verkrijgbaar via: iTunes

________________________________________________________________________________________________

All You can DoTracklist:
1. “All You Can Do (feat. Jimetta Rose)”
2. “Stand For Something (feat. Anderson Paak)”
3. “Bet Against Me”
4. “Whoa Whoa Whoa”
5. “Ink Don’t Bleed (feat. Anderson Paak)”
6. “Right Now (feat. Lisa Vitale)”
7. “My First Stalker”
8. “The One”
9. “Boomerang (feat. Ariana Deboo)”
10. “Lets Get High and Watch Planet Earth”
11. “Hand Over Hand (feat. Anderson Paak)”
12. “Tears To Diamonds (feat. Raquel Rodriguez)”
13. “Grass Is Greener”
14. “Never Let It Die”
15. “Sarajevo (feat. Dia Frampton)”
16. “Cannonball (feat. Stephen Stills)”

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding