Only Seven Left stopt

Only Seven Left stopt

De Nederlandse pop rock band Only Seven Left heeft via een video en verschillende social media bekend gemaakt er na 10 jaar mee te stoppen. De band geeft aan toe te zijn aan een nieuwe start in hun carrière. Er is geen sprake van meningsverschillen, vriendschappelijke conflicten of iets dergelijks, en de band zal nog gewoon het jaar afsluiten met de geplande najaarstour.

De band bracht het volgende statement naar buiten:

“Na bijna tien jaar vol geweldige avonturen, muziek waar we trots op zijn, onvergetelijke optredens, grappige video’s, onmeetbare vriendschap binnen de band en de crew en eindeloos veel enthousiasme van jullie hebben we vorige week in goed overleg besloten dat we – na onze najaarstour – gaan stoppen. Only Seven Left gaat uit elkaar.

In het filmpje hieronder doen we een poging om uit te leggen waarom maar het laat zich moeilijk in woorden vatten. We zijn toe aan iets nieuws. Hoewel we het nog steeds heel leuk hebben met elkaar en we ook dit jaar weer fantastische dingen hebben meegemaakt, hebben we het gevoel dat het soms moeilijker wordt om de tijd en energie op te brengen die Only Seven Left vergt én verdient. Besluiten om te stoppen was verschrikkelijk lastig, maar het voelt voor ons alle vier als de juiste keuze. Voor velen van jullie zal dit nieuws als een schok komen, voor anderen misschien niet – we hopen zoals altijd op jullie steun te kunnen rekenen.

Wat ooit begon als schoolbandje, een groep vrienden die voor de lol muziek maakte, groeide in tien jaar uit tot een professionele band die wereldwijd tourde, de hitlijsten haalde, award-nominaties binnensleepte, meer dan een miljoen YouTube-views scoorde en een trouwe fanbasis heeft opgebouwd. Daar zijn we ongelofelijk dankbaar voor daarom willen we deze fantastische periode graag met een enorme knaller afsluiten.

We doen in november en december nog acht shows, door het hele land. Met als grote afsluiter 20 december in onze hometown Hilversum – waar het allemaal begon. Kaartjes zijn nu te koop. Dat wordt onze afscheidstour, maar het wordt één groot feest, dus hopelijk zien we je daar!”

Klik hier voor meer informatie over de afscheidstour.

De band heeft sinds het ontstaan in 2005 in totaal 2 albums, één EP en het afgelopen jaar talloze singles uitgebracht.

Check hieronder de video statement van de band.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding