Red Vultures – Dirty Cash

Red Vultures – Dirty Cash

In 2012 zijn een viertal muziekvrienden begonnen aan een nieuwe uitdaging. Red Vultures is de naam die aan het project werd verbonden en een titelloze EP werd in 2013 uitgebracht. Nu zijn de heren terug met vier nieuwe rocksongs onder de naam Dirty Cash.

De band is begonnen met een zeer interessante line-up: Within Temptation drummer Mike Coolen, My Favorite Scar bassist Patrick de Kok, Heideroosjes gitarist Frank Kleuskens en Vals Licht zanger/gitarist Tony de Bruijn. Door de tijd heen zijn er al wel een aantal wisselingen geweest en live zit Jarno van Osch, van The Unforgiving, achter de drums en speelt Daan Janzing gitaar. Ook laatst genoemde is een ex-lid van My Favorite Scar. De heren geven aan dat gewoonweg inpluggen en losgaan het motto is. Eigenzinnige energieke rocksongs is wat ze schrijven. Tijdens shows worden er regelmatig gastmuzikanten meegenomen en ook komend festival seizoen is het de bedoeling dat Red Vultures vol aan de bak gaat.

De EP trapt af met “Sharks” en is een grootse rocksong waarbij de nadruk ligt op de verschillende gitaarlijnen die goed doordacht zijn. Na de solo tegen het einde gaat het nog één keer los in het refrein. Bands als Danko Jones en Foo Fighters komen duidelijk naar voren in de sound en zorgen voor een hedendaagse rocksfeer met een rauw randje. In “Feet On The Ground” is de invloed van Frank Kleuskens aanwezig. Een mix van Heideroosjes en Green Day is wat hij laat horen tijdens de intro. De track “I Wanna Break Out” gaat over Nelson Mandela en klinkt zeer aanstekelijk. Daarnaast neigt het meer naar southern rock wat zorgt voor een prettige afwisseling. “Long Gone Enemy” begint met een lekkere distorted bassline zoals we die wel kennen van Queens Of The Stone Age. Een fijne leadriff ondersteund het geheel. De pre-chorus en het refrein in dit nummer zijn immens sterk. Al het goeds van de verschillende invloeden is dan samengevoegd en komt tot een ware climax.

Beoordeling: 7

De nummers zitten stuk voor stuk goed in elkaar. Doordachte riffs en sterke vocalen zijn vooral de pluspunten op deze EP en het kan niet anders dan dat deze band live ook zal knallen. Wel moet gezegd worden dat de productie van de EP soms wat slap klinkt. Vooral de drums komen niet overtuigend over en dat is jammer. Mike Coolen staat namelijk bekend om zijn sterke en groots klinkende partijen, maar klinkt nu wat mat. Ook hadden de gitaren hier en daar iets meer mogen scheuren. Desalniettemin prima rock van Nederlandse bodem.

Releasedatum: 10 mei 2014
Label:
Eigen beheer
Verkrijgbaar via: iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding