Foster the People – Supermodel

Foster the People – Supermodel

Het uitbrengen van dit album werd al in 2012 bekend gemaakt. Na het ongekende succes van “Pumped up Kicks” verlangden de luisteraars uiteraard naar meer. De monster hit uit 2011 moest echter nog een tijdje wachten op een opvolger wachten. Foster The People liet namelijk een tijdje weinig van zich horen. Supermodel heeft nu dan eindelijk die stilte verbroken.

De album-opener “Are You What You Want to Be?” pakt de luisteraar bij de hand en nodigt deze uit voor een dansje. Het intro, bestaande uit pakkend ge“nananana”, gevold door muziek met Afrikaanse en tropische invloeden resulteert in een track wat zomaar de zomerhit van 2014 kan worden. De vrolijke zomertracks volgen elkaar op, op Supermodel. De dans gaat verder in “Best Friend”. Volledig aangekleed met toetsen, die wel vaker voorkomen, en met blazers. Daarnaast heeft de track een funky gitaar party, een pakkende basmelodie, aanstekelijke harmonieën in de zang en een dansbaar ritme. Een track die doet denken aan een combinatie van zomerse indie-pop en disco.

Af en toe word er wat gas terug gedaan door beach­party sferen te verruilen voor hangmat-muziek zoals in het dromerige “Pseudologia Fantastica”. Het zelfde geldt voor “Goats in Trees”. Deze semi-akoestische track laat op formidabele wijze het wijde stembereik van Mark Foster horen en is wederom een ontspannen nummer om naar te luisteren. Geleidelijk neemt het tempo op supermodel af, blijft het strandfeest achterwege en is het een kwestie van zitten, ontspannen en luisteren.

Af en toe roept de muziek van Foster the People wel nog wat vraagtekens op. Het kan namelijk nog wat onduidelijk zijn dat de heren met hun muziek willen. Dit komt voornamelijk door de manier waarop verschillende genres in de tracks verwerkt worden. Effecten uit, onder andere, psychedelische muziek worden op dusdanige manier toegepast dat het bijna niet meer terug te horen is. Het lijkt hierdoor alsof de Amerikanen geen risico’s durven nemen. De invloeden van andere genres hadden veel meer voor de band kunnen betekenen.

 Beoordeling: 6,5

De nummers op Supermodel varieeren van dansbaar naar ontspannend. Op Supermodel lijkt de band de voor de veilige aanpak te gaan wat toch geleid heeft tot een heerlijk zomers album. Foster the People organiseert een dagje strand en jij bent uitgenodigd. Er is bier, er zijn mojito’s, er palmbomen en hangmatten, en er zijn Supermodels.

foster-the-people-artwork

Tracklist:

  1. Are You What You Want to Be?
  2. Ask Yourself
  3. Coming of Age
  4. Nevermind
  5. Pseudologia Fantastica
  6. The Angelic Welcome of Mr. Jones
  7. Best Friend
  8. A Beginner’s Guide to Destroying the Moon
  9. Goats in Trees
  10. The Truth
  11. Fire Escape

Releasedatum: 14 maart 2014

Label: Columbia Records

Verkrijgbaar via: bol.com en iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding