Meet: The Press And The President

Meet: The Press And The President

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het uit Nederland afkomstige The Press And The President in de spotlight. 

Na een tijdje actief geweest te zijn in de pop/punk/rock-scene, vonden gitarist Alwin en zanger Stefan het tijd voor iets anders. Het tweetal zocht een drummer besloot het samen met hem over een andere boeg te gooien. Naast de gitaar nam The Press And The President ook de computer en synthesizer mee in de studio: dit resulteerde in electro poppunk ‘met attitude’.

Op 31 oktober 2013 verscheen het debuut Stay Out Of The Papers. Deze EP was opgenomen in hun eigen studio, waar het drietal naar eigen zeggen alle tijd heeft genomen om een goed resultaat te leveren. Tijdens het proces liet The Press And The President zich beïnvloeden door acts als 3OH!3, Breathe Carolina en Owl City.

Inmiddels werkt de band alweer aan nieuwe muziek. The Press And The President staat op 9 mei in Estrado Harderwijk en speelt een maand daarna in het voorprogramma van Stefany June in Hedon.

Hieronder kun je Stay Out Of The Papers in zijn geheel beluisteren. Enjoy!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding