Meet: Project Bongo

Meet: Project Bongo

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het Nederlandse Project Bongo  in de spotlight. 

Op 24 maart trad de populaire Britse band The 1975 op in Paradiso. Als je bij deze show aanwezig bent geweest, heb je al eens eerder kennis kunnen maken met Project Bongo. De Nederlandse indiepopband verzorgde die avond namelijk het voorprogramma en slaagde er aardig in het publiek op te warmen. Daarnaast kreeg de band eerder de kans op te treden bij radio 3FM en wonnen de heren de Utrecht Popprijs. Ook tourden de heren afgelopen maand met Nielson door Nederland.

Niet lang voor dit alles werd de band in 2012 opgericht door een vijftal vrienden op de Herman Brood Academie. Jorik, Cornel, Jonathan, Thom en Arthur vernoemden de band naar het knuffeldier van de bassist. Project Bongo laat zich inspireren door bands als Phoenix en Two Door Cinema Club.

Deze maand heeft de band hun debuut Dancing Monkey uitgebracht. De EP is opgenomen met producer Huub Reijnders in de Wisseloord Studios (Anouk, Racoon). Dancing Monkey kent zes nummers en kan hieronder in zijn geheel beluisterd worden. Enjoy!

Like what you hear? Single “Noëlle” kan via deze link gedownload worden.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding