The Strypes in de Melkweg

The Strypes in de Melkweg

Zaterdag 19 april speelden de jongemannen van The Strypes een show in de Oude Zaal van de Melkweg, voorafgaand aan hun show op Paaspop de dag erna. Het was een erg divers publiek: voornamelijk fans van The Who, The Rolling Stones en Oasis waren aanwezig. Een mengeling van jong en oud, gekleed in pak en casual.

De avond begon met de Antwerpse electronic rockband Psycho 44. De band kwam op met muziek wat het publiek niet had verwacht bij de jongens in hun tie-dye en tijgerprint shirtjes. Het gevolg was dat het publiek een beetje schrok, dit hadden ze niet als support act verwacht. Erg veel contact met het publiek was er niet, maar dat was ook niet nodig. Dit was een goed voorbeeld van ‘je houdt er van, of je vindt het niks’. Al hoewel er wel werd gejuicht, was er weinig beweging. Bij het vijfde nummer verscheen er een megafoon bij de zanger, wat een leuke verrassing was. Het was een goed optreden en je zou kunnen zeggen dat ze hun naam eer aan doen.

Het was dan eindelijk zover, The Strypes betraden de uitverkochte zaal van de Melkweg. Ze begonnen hun set met “What A Shame” en wat gitaarproblemen. Bij het derde nummer was dat allang weer verholpen en was er luid gejuich om de mondharmonica die tevoorschijn kwam. Wel viel het op dat het publiek op de voorste rijen ontzettend enthousiast was, waardoor de band veel tijd in nummers nam om het publiek te laten juichen en dan weer verder speelden om het nummer echt af te ronden. Zanger Ross Farrelly was erg stijf en deed niet veel moeite om het publiek te entertainen, gitarist Josh McClorey nam deze taak voornamelijk op zich. Bij het nummer “Got Love If You Want It” gingen de jongens met elkaar van instrument wisselen wat erg verfrissend was voor het publiek en zij gingen hierdoor dan ook helemaal uit hun dak. Met daarop volgend nummers zoals “Blue Collar Jane” en “You Can’t Judge A Book By Looking At The Cover”, maakt dit het de perfecte afsluiting van hun succesvolle show. Het is zeker niet gek dat de show was uitverkocht.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding