Interview: Only Seven Left

Interview: Only Seven Left

Ze zijn pas terug van hun tour uit Duitsland en nu zit ook hun tour door Nederland alweer bijna op. Aanstaande vrijdag, op 18 april, speelt Only Seven Left de laatste show van de tour in Arnhem, tickets zijn nog verkrijgbaar via deze link. Aangezien het laatste interview van DutchScene met deze heren alweer een flinke tijd terug is, was het tijd voor een nieuwe! We spraken zanger Bjørgen en drummer Bram over o.a. muziek, touren en aliens. Ja, aliens.

Het laatste interview van DutchScene met Only Seven Left was tijdens de finale van ZangerGezocht, toen net bekend was geworden dat Bjørgen had gewonnen. Kun je kort samenvatten wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd?
Bram: Zo, dat is wel heel veel! Toen Bjørgen had gewonnen zijn we de studio ingegaan om Anywhere From Here op te nemen. We hebben heel veel gespeeld in Nederland, zijn veel op de radio en tv geweest en hebben getourd in Indonesië, Turkije en onlangs Duitsland. Veel mooie avonturen meegemaakt en zowel muzikaal als persoonlijk zijn we flink gegroeid, denk ik.

Kunnen we ooit nog een Only Seven Left album verwachten of blijven het ‘slechts’ losse nummers?
Bram: We vinden het concept album een beetje ouderwets, en merken ook bij ons publiek dat ze meer gericht zijn op liedjes, of hun eigen afspeellijst. Daarom besloten we dit jaar iedere maand een nieuwe track uit te brengen. Aan de ene kant heel gaaf want nu zijn we constant creatief bezig, we zijn veel aan het schrijven en zitten iedere week wel in de studio. Nadeel is dat het veel meer tijd en geld kost zo, dus ik weet niet of we dit voor altijd zo blijven doen. En ik verwacht dat we al deze losse nummers wel gaan verzamelen op een mooi album, met een boekje en alles!

Jullie brachten onlangs het nummer “Hey You” uit. Dit is een liedje tegen pesten. Zijn jullie zelf ook ooit gepest?
Bram: We zijn geen van vieren echt serieus gepest. Tegenwoordig worden we wel eens voor homo of loser uitgemaakt maar dat hoort een beetje bij bekend worden, denk ik. “Hey You” is dan ook niet geschreven vanuit het perspectief van een ‘slachtoffer’ maar vanuit een omstander, iemand die kan ingrijpen en troosten. Er zit ook wel veel strijdlustigheid in de tekst: zo van, we gaan ze pakken!

Denken jullie dat de (vaste) samenstelling van de band voorlopig zo zal blijven?
Bjørgen: Ja, dat blijft zo. Het is heel leuk, op tour met Lucas en Sun, maar met z’n vieren schrijven en vergaderen enzo is eigenlijk ideaal. Alleen op bandfoto’s hebben we nu geen midden meer, haha!

Bjørgen is de enige die echt gestudeerd heeft voor (het maken van) muziek, toch? Hopen jullie ooit je full-time baan te maken van Only Seven Left?
Bjørgen: Dat is waar, maar ik heb eigenlijk meer geleerd van de praktijk bij Only Seven Left. Als ik zou kunnen leven van Only Seven Left zou dat super zijn, maar dat is echt heel lastig. Ik ben nu wel veel bezig met opnemen en produceren dus misschien dat ik daarin verder kan.
Bram: Voor mij staat de band op 1, maar ik vind het ook te leuk om video’s te maken en te schrijven, dus ik vind het juist super om die dingen te combineren.

De laatste samenwerking was een flinke tijd terug met Miss Montreal, denk je dat er binnenkort nog een duet zit aan te komen?
Bram: We willen wel graag weer een duet opnemen, maar we zijn al heel lang aan het denken met wie dat tof zou zijn. Dus als de DutchScene-lezers iemand weten…

Met wie zou je écht graag samenwerken als je iedereen zou mogen kiezen?
Bram: Dave Grohl. En Robyn.
Bjørgen: Jared Leto of Tyler Glenn, van Neon Trees. En Jett Rebel!

Voorheen stonden jullie in de zomer veel op festivals. Dit jaar ook?
Bjørgen: Ik geloof dat er één festival op de planning staat. Verder hopen we in de zomer weer naar het buitenland te gaan en veel nieuwe muziek op te nemen.

Wat zijn de plannen voor de rest van het jaar? Optredens, nieuwe muziek..?
Bram: We hebben heel erg toegewerkt naar deze tour, dus we moeten nog even kijken wat we in het najaar gaan doen. Uiteraard willen we het liefste veel shows spelen. En we blijven, als het lukt, het hele jaar nog maandelijks een nieuw liedje uitbrengen. En wekelijks een video op ons YouTube-kanaal!

Waar zie je jezelf over tien jaar?
Bjørgen: Dan ben ik in een hele grote studio hitjes aan het produceren met leuke mensen.
Bram: Dan ben ik uiteraard nog steeds muziek aan het maken. Ik wil graag eens Nederlandstalige liedjes schrijven, echt! En ik wil dan een boek geschreven hebben (als dat nog bestaat in 2024).

Is er nog iets dat je aan je fans wilt zeggen?
Bram: Bedankt voor jullie support de afgelopen jaren, en nu nog steeds! Ik vind het heel gaaf dat ik bij optredens veel nieuwe gezichten zie, en ook mensen die al bijna 10 jaar naar onze shows komen en nog steeds alles meezingen. Doordat jullie er zijn, heb ik zoveel mooie avonturen mogen meemaken. Laf joe.
Bjørgen: Ga zo door!

PS. Een fan wilde graag weten of jullie in aliens geloven.
Bjørgen: Ik geloof wel dat er elders ook levende wezens zijn, maar ik denk niet dat ze naar aarde komen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding