Kensington in Hedon

Kensington in Hedon

Afgelopen maanden heeft Kensington de tijd genomen om een nieuw album op te nemen. De heren deden dit voornamelijk in Berlijn. Wanneer de plaat daadwerkelijk uitgebracht zal worden is nog niet bekend. Wel stonden er twee clubshows gepland ter voorbereiding op het aankomende festivalseizoen. Tivoli en Hedon stonden afgelopen week op het programma, net als de 3FM Music Awards waar de band won in de categorie: Beste Artiest Rock. Afgelopen dinsdag was DutchScene erbij om te kijken of Kensington klaar is voor de volgende stap.

De show in Hedon was al ver van te voren uitverkocht en daardoor was de zaal al behoorlijk vol gelopen voor het voorprogramma: het uit Zwitserland afkomstige 77 Bomb Street, dat bestaat uit vier broers. In 2012 brachten zij hun debuutalbum Up In The Sky uit. Opvallend is dat ze in het half uur dat ze spelen werkelijk allerlei muziekstijlen aandoen. Van pop, country, folk tot rock, alles komt voorbij. Dit maakt het optreden veelzijdig, maar zorgt er ook voor dat de band niet echt een eigen identiteit lijkt te hebben. Hierdoor valt de aandacht in de zaal af en toe wat weg. Ook de jasjes die de bandleden aan hebben zorgen niet echt voor een geweldige uitstraling. Wel is helder dat ze beschikken over kwaliteiten, want ieder instrument wordt  prima bespeeld. Verder is het leuk dat ze door middel van ingestudeerde Nederlandse woorden het publiek redelijk naar hun hand weten te krijgen.

Nadat het podium is omgebouwd wordt er een synthesizer intro gestart waarna de mannen van Kensington het podium opkomen. Onder luid applaus wordt het nummer “All For Nothing” ingezet. Vervolgens komen vrij vlot “Don’t Look Back”, “Call My Name” en “We Are The Young” voorbij. Na in de eerste nummers flink gas te hebben gegeven, gaat de band even een versnelling terug.  Zanger Eloi Youssef neemt plaats achter zijn keyboard om vervolgens de single “Ghosts” in te zetten. Met name tijdens de rustige momenten is te horen dat Eloi over een geweldige en karakteristieke stem beschikt.  Verder staat de band ook strak te spelen deze avond en is het geluid naarmate de set vordert goed afgestemd, waarbij ook de riffjes van gitarist Casper Starreveld goed naar voren komen. Ook zorgen zijn backing vocals voor een mooi vol geluid in de refreinen. De ritme sectie onder aanvoering van open-handed drummer Niles Vandenberg en bassist Jan Haker zorgen voor een uiterst solide basis.

“Words You Don’t Know” is een nieuwe track en klinkt als een recht toe recht aan rocknummer. Daar is niets mis mee, want over het algemeen is er vrij veel gaande in de nummers van Kensington. Het up-tempo “Let Go” wordt goed opgepakt door het publiek. Ondanks dat de mensen specifiek voor de hoofdact komen en de zaal uitverkocht is staat men soms wat apathisch toe te kijken. Waar het aan ligt is niet helemaal duidelijk. Aan de band zelf in ieder geval niet, zij hebben er namelijk zichtbaar zin in. Tijdens “Home Again” speelt het viertal een extended-outro waarbij het publiek uit volle borst mee zingt.  Na een korte onderbreking wordt de nieuwe single “Streets” ingezet. Tijdens de uitvoering worden er beelden geschoten voor de nieuwe videoclip. De track bestormt op dit moment vele radiostations en dat is terecht. Het nummer is erg sterk en komt ook live goed uit de verf. Van groots naar klein tot meezingen, alles zit erin. De avond wordt afgesloten met “Kilimanjaro”. Al met al kan gezegd worden dat Kensington zichtbaar zin heeft in het komende festivalseizoen en de daarop volgende tour. De band oogt energiek met veel speelplezier en ook muzikaal wordt alles beheerst.

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding