Meet: Call The Riot!

Meet: Call The Riot!

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het Nederlandse Call The Riot!  in de spotlight.

Slechts iets meer een half jaar geleden besloten gitariste Natascha en basgitarist Manuel een nieuwe band te starten. Hun doel was simpel en duidelijk: zij wilden zorgen voor verandering door middel van hun muziek en zo veel mogelijk op te treden. Zo zeggen zij zelf: “It’s not about changing the world; it’s about giving a voice to the voiceless, giving hope to the generation that’s hopeless and giving meaning to those who feel meaningless”.

Het duurde niet lang voordat drummer Menno zich bij de band voegde. Hij was geen onbekende, zo drumde hij ook in een eerder project en waren ze al goede vrienden. De tweede gitarist werd gevonden in hun vriend Bryan. Het viertal begon te werken aan muziek en in de tussentijd hielden zij ook audities waarmee zij een nieuwe zanger hoopten te vinden. Mitch wist hen te overtuigen en maakte de formatie compleet.

De band maakt muziek die hen drijft en inspireert. Zij laten zich ook inspireren door bands als A Day To Remember, You Me At Six, Tonight Alive en Pierce The Veil. Een aantal dagen geleden bracht de band hun debuut EP Between These Walls uit. De nummers klinken op sommige punten instrumentaal beter dan vocaal, maar dit is misschien te wijten aan het feit dat het vijftal zich als groep nog verder moet ontwikkelen. Je kunt hieronder Between These Walls in zijn geheel beluisteren. Denk jij dat deze band potentie heeft? Laat het ons in een reactie weten.

Meer zien? De band heeft deze maand nog twee optredens staan, op 21 maart spelen zij bij Local Heroes in Duycker te Hoofddorp en de dag daarna nemen zij deel aan de Amstelland Popprijs in N201 Aalsmeer.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding