Temples – Sun Structures

Temples – Sun Structures

De Britse band Temples heeft het goed voor elkaar. Ze hebben niet alleen de harten van het publiek gewonnen, maar ook die van o.a. oud-Oasis gitarist Noel Gallagher. Hij noemde ze namelijk “de beste nieuwe band in Groot-Brittannië”. Met hun oprichting in 2012 en het uitbrengen van hun debuutalbum, Sun Structures, laten zij twee jaar later zien dat dit niet onterecht is.

De Britten trappen het album af met een reis naar 1967 of eerder. De opener “Shelter Song” had zonder moeite een track van The Beatles kunnen zijn. Dit is uiteraard behoorlijk indrukwekkend, maar de grens tussen imiteren en geïnspireerd raken lijkt bij Temples te vervagen. De opvolger, “Sun Structures”, lijkt nog meer nageaapt te zijn. De main-riff doet verdacht veel denken aan “A Ton of Love” van Editors, heeft net zo een Beatles-achtige sfeer en bevat synthesizers die de indruk wekken dat er een samenwerking met Tame Impala heeft plaats gevonden. Stuk voor stuk geweldige acts waar Temples deze raakvlakken mee heeft, maar het laat wel zien dat de heren aan het begin van hun carrière staan en nog zoekende zijn naar een eigen geluid.

De in november uitgebrachte single “Mesmerise” klinkt net als voorgaande nummers, als Tame Impala, ondergedoopt in een jaren ’60 saus. Toch moet en zal gezegd worden dat dit een heerlijk zomers en pakkend nummer is. Hetzelfde geldt voor “Colours To Life”, die tevens eerder als single uitgebracht werd. Het is bewonderenswaardig hoe de Britten een geluid van 50 jaar terug kunnen nemen en deze op psychedelische wijze kunnen inkleuren met synthesizers en vocalen. Een perfect voorbeeld hiervan is nummer acht op het album: “A Question Isn’t Answered”. Wat het ook waard is om te noemen zijn de kleine toevoegingen die gebruikt zijn om een nummer aan te kleden. Denk hierbij aan kleine drum-fills, strijkers uit een keyboard of een xylofoon in “The Guesser”.

Beoordeling 6.5
Temples is een fantastische band, maar instemmen met meneer Gallagher is niet nodig. De lijn tussen inspiratie en imitatie lijkt op sommige momenten net te dun. Niet dat dit noodzakelijk een slecht iets is, maar riskant is het zeker. Desalniettemin zijn de psychedelische Brit-rockers hard op weg om een eigen geluid te vinden. Dit maakt ze niet meteen de beste nieuwe band van Groot Brittannië, maar zeker wel een interessante en veel belovende opkomende act.

Releasedatum: 5 februari 2014
Label: Heavenly Recordings
Verkrijgbaar via: Bol.com, iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!