Bandcoach: Koppen dezelfde kant op

Bandcoach: Koppen dezelfde kant op

Wekelijks schrijft Bart Wijers een column waarin hij als bandcoach tips geeft aan (beginnende) bands. Je vindt hier een overzicht van alle columns. Deze week vertelt Bandcoach Bart over het belang van vergaderen met je bandleden.

In een band zit je met (in principe) drie of meer mensen, allemaal met een eigen idee en een eigen mening. Zorg daarom dat je ook naast het muziek maken samen gaat zitten om dingen te bespreken. Want je hebt een probleem wanneer je drummer droomt van rijk en beroemd worden met de band (wat al bijna een illusie is) terwijl jij het zelf als hobby wilt blijven zien.

 Zorg daarom dat je met zijn allen minimaal één keer per maand rond de tafel gaat zitten en dat je vergadert. Maak iemand voorzitter en stel gezamenlijk van te voren de agenda op. Tijdens deze vergaderingen kun je taken verdelen, kun je ambities uitspreken en discussiëren over wat jullie doel is of jullie doelen zijn. Natuurlijk klinkt het vergaderen heel erg schools, zakelijk en streng, maar daardoor komen problemen sneller aan het licht en maak je de ‘band’ die je als band hebt alleen maar sterker!

TIP: Plan deze vergadering NOOIT in je repetitie ruimte. Hoe irritant is het dat je gitarist nog aan het pingelen is op zijn gitaar of dat de drummer zijn snare aan ’t checken is terwijl jij een serieus onderwerp aan wilt spannen!

Bart Wijers is bandcoach bij Dynamo. Kan jouw band hulp gebruiken bij het integreren in de muziekwereld, wil je alle “do’s en don’ts” uit de branche leren kennen? Maak dan een afspraak voor een intake gesprek via deze link! Meer informatie over ‘Bandcoach’ vind je op www.dynamo-bandcoach.nl.
> Meer Bandcoach Bart

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding