Meet: Whether, I

Meet: Whether, I

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij Whether, I uit Amerika in de spotlight.

Pas een jaar geleden begon Whether, I als een jonge, driekoppige band uit Texas. Later in 2013 telde de band zes leden en was de formatie compleet. Joshua Calhoun (screams), Kaleb Eddy (clean vocals), Jordan Sweeny (gitaar), Andrei Restrepo (gitaar), Todd Lenting (basgitaar) en Jonathan Amaya (drums) kregen niet veel later een platencontract aangeboden bij Invogue Records. Via dit label zal de band de debuut EP Dreamcatcher uitbrengen op 1 april.

Deze EP bevat hun twee redelijk succesvolle singles “Ambitions” en “C’est La Vie”, die ze een aardige fanbase opleverden. Ook verschijnen er vier nieuwe nummers op de EP.

Whether, I laat zich door veel verschillende bands inspireren, maar is vooral uit op het creëeren van een eigen sound. De boodschap die zij willen overbrengen is dat iedereen uitdagingen in het leven heeft, zowel leuke als minder leuke. Dit geldt natuurlijk ook voor de bandleden zelf, maar zij zijn er van overtuigd dat alles goed komt als je daarvoor werkt. “Life is already filled with angry people, so why not encourage those to smile to outshine all this darkness.”

Bekijk hieronder de eerste videoclip, die hoort bij de nieuwste single “Is It Too Late?”.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding