Meet: Box Of Light

Meet: Box Of Light

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het Britse Box Of Light in de spotlight.

Box Of Light is een vijfkoppige band die ongeveer een jaar geleden is opgericht. Het vijftal beschrijft zichzelf als een vreemde mix van caravan kids en deugnieten die in ieder geval hun liefde voor The Beach Boys, Temples en old school country en western met elkaar gemeen hebben. Helen Anderson (zang), Connor Etteridge (basgitaar), Roz Attwood (gitaar), Declan Jones (gitaar) en Duncan Baker (drums) zitten al in bands vanaf hun 13e levensjaar. De nummers die zij met Box Of Light maken gaan volgens zangeres Helen vooral over “celebrating love, friendship and growing up together”.

Hoewel de band hun debuutsingle pas onlangs uitbracht, werd deze in de eerste week al 1000 keer verkocht. Hun tweede single, “The Island/House”, volgt in april. De band repeteert regelmatig in een bunker en eerste single “Falling” is opgenomen in een oud slachthuis. Afgelopen zomer kregen zij de kans op te treden op festivals als Latitude, Green Man, Folk East en Secret Garden Party. Ook werd de band al opgepikt door MTV en eindigden zij als finalisten in MTV Unsigned 2013.

Alle bandleden vertelden een kort feitje over zichzelf, deze vind je hieronder.

  • Helen werd gepest op school omdat ze een Def Leppard altaar in haar slaapkamer had gemaakt.
  • Conor heeft eigenlijk niets te zeggen, maar heeft wel fantastisch haar. Dat is heel belangrijk voor een basgitarist.
  • Roz draagt een zakmes aan een ketting – als ze dronken is moet ze dus koste wat het kost vermeden worden. Momenteel is ze bezig met het behalen van haar doctoraat op Cambridge University.
  • Declan verving de plaats van Adam in de band, maar gelukkig hebben ze beiden krullen en kunnen ze aardig gitaar spelen.
  • Duncan maakt ‘breakfast pizza’s’ met groeven in de bodem, zodat het ei al toegevoegd kan worden vóór het bakken.

Nu je genoeg weet over de band, kun je hieronder het nummer “Falling” beluisteren. Enjoy!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding