I Killed The Prom Queen – Beloved

I Killed The Prom Queen – Beloved

Vanaf morgen zal het nieuwe album van de Australische metalcoreband I Killed The Prom Queen in de schappen liggen. De band die in het jaar 2000 werd opgericht kende in 2011 een reünie na in 2007 de handdoek in de ring te hebben gegooid. In 2008 speelden ze nog wel een laatste tour en brachten ze een live album/DVD uit getiteld:  Sleepless Nights and City Lights. In 2012 kwam de groep met het nieuws naar buiten dat ze een nieuwe plaat zouden gaan uitbrengen. Vele wisselingen in de bezetting zorgden ervoor dat alleen gitarist Jona Weinhofen nog tot de originele line-up behoort. Met Jamie Hope als nieuwe leadzanger brengt het vijftal dan eindelijk zijn derde studio album, Beloved, uit.

Het album start onheilspellend met laag gestemde gitaren waarna scream zanger Hope zijn intrede doet. Vervolgens klapt de hele band er vol in met heavy riffs en grootse drumfills van Shane O’Brien. Het minder dan twee minuten durende “Beginning Of The End” is dan gekscherend alweer voorbij. “To The Wolves”  kent wederom een groots geluid. Vele tempo wisselingen maken de muziek interessant. Daarnaast is ook goed te horen dat het spel technisch en doordacht is. “Bright Enough” beukt er lekker uptempo in na een mooie lead gitaar intro. De bridge zorgt door middel van een dromerige gitaarlijn voor een totaal andere emotie. Verder brengt de clean zang van gitarist Weinhofen de nodige afwisseling.

Single “Thirty One & Sevens” laat wederom het geweldige drumwerk van O’Brien horen. Vele immense fills en melodieus gitaarwerk zorgen ervoor dat de muziek goed verteerbaar is. Er is duidelijk gekozen voor een groots en diep klinkend geheel wat is af te leiden uit de afstemming van gitaren en drums. In het refrein zorgt de clean zang voor een toegankelijkere sound, waarna weer wordt overgegaan in het metalcore geweld. De mooie clean gitaar intro in “Kjaerlighet” is goed gevonden, net als de melodieuze lead riff. Ook in deze track past men een uiterst zorgvuldige bridge toe, waarbij zelfs violen hun intrede doen. Na nog een aantal stevige gitaarknallers besluit I Killed The Prom Queen met “Brevity”.

Beoordeling: 7.5

Duidelijk is dat Beloved een beukplaat van jewelste is geworden. Voor menig metalcore fan zal het genieten zijn. De screamzang van nieuwkomer Hope, het stevige gitaarwerk en de drumpartijen waar je ‘u’ tegen zegt zorgen voor een sterk album. Ook voor de niet metalcore liefhebber valt er genoeg te genieten. Alle partijen zijn strak en doordacht gespeeld en ook de productie is goed te noemen. De grootse sound klinkt zeer bombastisch, maar niet te gelikt. Wel moet er gezegd worden dat na een tijdje de veelzijdigheid wat weg lijkt te vallen op de plaat, doordat de opbouw van de nummers vaak dezelfde is. Maar voor wie dat laat voor wat het is, is er niets aan de hand.

Releasedatum: 18-02-2014
Label: Epitaph
Verkrijgbaar via: Bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding