††† (Crosses) – †††

††† (Crosses) – †††

Op de heuvel, tussen de dorpen van Rock, Electronic en Indie, staat een kasteel. Een verlaten plek waarvan sommigen zeggen dat het er spookt. Constant omgeven door mist, donkere wolken en een duistere gloed. Ondanks deze geruchten is het niet onbewoond. Deftones zanger Chino Moreno heeft zich samen met Shaun Lopenz en Chuck Doom over slot ††† (Crosses) ontfermt. Uit deze mysterieuze omgeving komt een gelijknamig album wat net zo spooky klinkt als Crosses zelf.

Verschillende tracks op Crosses waren al bekend. Moreno en zijn handlangers hebben een vaste volgorde aangehouden bij het samenstellen van deze plaat. Eerst een track van EP 1, daarna een nummer van EP 2, opgevolgd door een albumtrack. Dit tot we beide EP’s en 5 nieuwe nummers gehoord hebben. Losse onderdelen samengevoegd tot één resultaat. Een bouwplan á la Frankensteins monster.

Bij het in elkaar zetten van het album heeft Crosses goed nagedacht over de tracks. De nummers zijn extreem gelaagd. Ondanks dat er op verschillende nummers weinig spannends lijkt te gebeuren is juist het tegenovergestelde daar van waar. Onder andere in “Bitches Brew” zijn de details cruciaal voor het volledige nummer. De stijl van Crosses ligt tegen het ontspannen aan. Het is rustig en druk tegelijkertijd, dit door de eerder vermelde gelaagdheid van de nummers. Als het klinkt alsof de nabije dorpelingen veilig zijn en er een rustig nummer lijkt te komen, zoals in de track “Frontiers”, komt er onverwachts toch een climax om de hoek kijken om Indie, Rock en Electronic te teisteren.

Wees echter niet verbaasd als er door dit album positieve gevoelens opgeroepen worden. Net als elk eenzaam monster, kwaadaardige wetenschapper of spook bestaat de kans dat empathie opgewekt wordt. Deze opbeurende en dromerige kant van Crosses vinden we terug in het nummer “Prurient”.

Beoordeling: 8.5

Wat sommigen als melancholisch en triest kunnen omschrijven, omschrijven anderen als spannend en spooky. Dit is de kracht van Crosses. Of je nu gelooft dat het slot ††† spookt, of niet, Het is een genot om naar te luisteren. Bij het luisteren naar dit mysterieuze album moet rekening gehouden worden met het volgende: Wees op je hoede, verwacht het onverwachte maar zie de schoonheid van het mysterie niet over het hoofd.

 Releasedatum: 11 februari 2014

Label: Sumerian Records

Verkrijgbaar via: iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding