City and Colour in 013

City and Colour in 013

City and Colour. In het Nederlands: stad en kleur. Welke stad? Tilburg. Welke Kleur? Valentijnsdag-rood. De liedjesschrijver Dallas Green zal inmiddels een groep fans hebben die hem niet kennen als de zanger van Alexisonfire, maar als de melancholische singer-songwriter City and Colour. Hoewel zijn naam en zijn voormalige project altijd in één adem genoemd zullen worden, moeten wij zeker niet vergeten dat wij voor een totaal ander persoon op 14 februari naar de 013 zijn gekomen. 

Op het beloofde tijdstip, acht uur, stond het voorprogramma op het podium. De Canadese Singer-Songwriter Hannah Georgas klonk bijzonder goed. Dat wil zeggen: de band speelde goed en de dame heeft een prachtig stemgeluid. Denk hierbij aan een stijl die prima in het rijtje van Lana Del Rey en Florance and the Machine past. De ontspannende melodieën in combinatie met betoverende synths waren een goede keuze om mee te openen.

gjh

Als de hoofdact het podium op kwam moesten ze nog even inkomen. Na de opener “Of Space and Time”, van het nieuwste album The Hurry and the Harm, waren Dallas Green en consorten warmgedraaid en verliep het volledige concert nagenoeg vlekkeloos. Wat echter wel opvallend was, was hoe vaak de gitaren gestemd of verwisseld moesten worden. Hier door moesten Green en zijn mannen steeds opnieuw de aandacht van het publiek proberen te winnen. Daarnaast kwamen de bedankwoordjes gedwongen over. Later werd dit meer ontspannen en dit gevoel werd door de zaal weerspiegeld.

P1040053

Green werd het grootste deel van de avond bijgestaan door sterke muzikanten. Onder anderen door Jack Lawrence, bekend van The Raconteurs, op basgitaar, Dante Schwabel op gitaar en Matt Kelley (Yukon Blonde) op de toetsen. Na een tijdje onder begeleiding van de band gespeeld te hebben neemt Dallas de tijd om wat nummers akoestisch te spelen. Hieronder ook het beeldschone “Body in a Box”. Op verzoek van Green lieten de bezoekers hun telefoons, camera’s en overig opnameapparatuur met rust.  Hier mee was het doel, om van het moment te genieten, behaald. De stilte die in het publiek heerste was bijna magisch. Dit werd opgevolgd door een extra momentje van aandacht voor Hannah, die met Dallas meezong bij het nummer “Paradise”. 

De bezoekers waren onder te verdelen in drie categorieën: muziekliefhebbers, fangirls en stelletjes die dit als een perfecte Valentijnsdag zagen. Die laatste groep verdeelde zich in de loop van het concert over de andere twee, tot er nog maar één groep over bleef: De muziekliefhebber. Iedereen wist wat er gedaan moest worden bij de muziek van City and Colour: De ogen sluiten en genieten.

De treurige Singer-Songwriter muziek van City and Colour heeft de zaal mee weten te slepen, ontroerd en laten genieten. Dallas Green heeft voor zowel de koppeltjes als de muziekliefhebbers een geweldige avond gecreëerd.

Fotografie: Lena Faye Sachs

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding