Bandcoach: Bandwedstrijden

Bandcoach: Bandwedstrijden

Wekelijks schrijft Bart Wijers een column waarin hij als bandcoach tips geeft aan (beginnende) bands. Je vindt hier een overzicht van alle columns. Deze week vertelt Bandcoach Bart over het belang van bandwedstrijden.

In Nederland zijn tal van bandwedstrijden waarmee jij je als band in de kijker kunt spelen. Is het nu Clash of the Titans in Utrecht, de Rob Acda Award in Haarlem of Nu of Nooit in Limburg; met alle wedstrijden kun je hele mooie prijzen winnen en kun je proberen de naamsbekendheid van je band groter te maken.

Zelf verzorg ik het management van Christopher Green, zij wonnen vorig jaar de bandwedstrijd Nu of Nooit. Met deze winst krijg je niet zomaar een prijs, je mag het Pinkpop festival openen. Iets waar zoveel bij komt kijken dat je dit als beginnende band bijna niet kan overzien. Denk hierbij aan de aandacht van de pers, het technische verhaal en alle zaken die bij het touren komen kijken.

Wanneer jullie je als band gaan willen inschrijven voor een bandwedstrijd, is het van belang dat je zelfreflectie enorm goed is. ‘Zijn wij er klaar voor om een visitekaartje achter te laten bij de jury? Of kunnen we beter nog een jaar wachten, meer ervaring op doen, meer optreden, betere nummers schrijven, zodat we het jaar daarop kunnen meedingen voor de winst.’ Want stiekem doe je het daar toch altijd voor, om te winnen. Bekijk daarom met de gehele band of jullie klaar zijn voor een bandwedstrijd.

Ook om een bandwedstrijd te winnen, moet zoals ik al vaker heb aangegeven, het totaal plaatje kloppen. Want zonder een goede website, een goede biografie, een goede bandfoto en tal van andere dingen, is de winst verder weg dan je denkt!

Bart Wijers is bandcoach bij Dynamo. Kan jouw band hulp gebruiken bij het integreren in de muziekwereld, wil je alle “do’s en don’ts” uit de branche leren kennen? Maak dan een afspraak voor een intake gesprek via deze link! Meer informatie over ‘Bandcoach’ vind je op www.dynamo-bandcoach.nl.
> Meer Bandcoach Bart

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding