Steel Panther in De Oosterpoort

Steel Panther in De Oosterpoort

Afgelopen dinsdag was, in De Oosterpoort te Groningen, de kick-off van de Europese Spreading The Disease Tour van Steel Panther. De uit Los Angeles afkomstige band brengt in april hun nieuwe album All You Can Eat uit. Het was voor de heren de eerste keer dat ze in Groningen waren.

De support act van de avond is The Dirty Denims. De Eindhovense rockband brengt naar eigen zeggen happy hardrock ten gehore. Gedurende de set zijn er invloeden te horen van niet de minste bands. AC/DC en The Ramones komen duidelijk naar voren. Het viertal dat uit twee heren en twee meiden bestaat, zet een enthousiaste en energieke show neer. Met het nummer “24-7-365” kwamen ze onlangs vrij hoog in de door 3FM georganiseerde Song van het Jaar-verkiezing. Daarnaast heeft de band ook al op Lowlands,  Zwarte Cross en Speedfest gestaan. Ze krijgen van het publiek een goede respons en verlaten na drie kwartier het podium voor de hoofdact van de avond.

Een groot zwart doek komt voor het podium te hangen en menig roadie doet zijn werk net zoals dat bij een ‘echte’ stadion act gebeurt. Steel Panther staat bekend om zijn expliciete en humoristische teksten. Daarnaast is ook de glam metal look van de band een belangrijk element. Een dikke knipoog naar de grote hairmetal bands uit de jaren ’80. Nadat “The Number Of The Beast” van Iron Maiden door de zaal wordt geslingerd, valt het doek naar beneden en wordt “Eyes Of A Panther” ingezet. Een groots opgezet podium wordt zichtbaar met allerlei opstapjes waar de bandleden kunnen schitteren. Ook over de lichtshow is nagedacht. Vanaf minuut één is het publiek onderdanig aan de Amerikanen.

Compleet duidelijk is dat de show geacteerd is en alles tot in de puntjes is uitgedacht. De gesprekken tussen de nummers door, interactie met het publiek en de synchrone pasjes onderling zijn veelvuldig gerepeteerd. Maken die elementen het een tenenkrommende show? Nee, absoluut niet. Een glimlach komt op het gezicht bij het zien van deze band. Het is zo over-the-top dat het grappig wordt. Daarnaast speelt de band strak en beheerst eenieder zijn instrument. Zanger Michael Starr beschikt over een echte metal stem. Hoge uithalen en vibrato zijn ruimschoots aanwezig. Over serieuze teksten beschikt de band niet. Met titels als “Asian Hooker”, “Just Like Tiger Woods”, “Let Me Cum In” en “Gloryhole” wordt er natuurlijk niet ingegaan op wereldvrede. Waar het om gaat is de heavy metal uit de jaren ’80 anderhalf uur doen herleven met een grote dosis humor. Dat dit goed lukt is te zien aan de sfeer tijdens de show. Nadat de band de set heeft afgesloten met “Party All Day (Fuck All Night)” verlaat het publiek, al dan niet verkleed als hun helden, zichtbaar tevreden de zaal.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding