Meet: Voltage

Meet: Voltage

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het Nederlandse Voltage in de spotlight.

De Brabantse band kwam bij elkaar nadat zanger Dave Vermeulen en bassist Dirk Snellen elkaar online ontmoet hadden. Samen deelde ze de liefde voor bluesmuzikanten als Gary Moore, Stevie Ray Vaughan en bands als ZZ Top en Status Quo. Dat deed ze besluiten een bluesrock band genaamd Voltage op te richten. Na een tijdje voegden drummer Tom Pijnenburg en gitarist Gijs Heijnen zich bij de band en was de formatie compleet.

Voltage wilde voornamelijk bewijzen dat bluesrock muziek niet alleen weggelegd was voor oude mannen, maar dat het tijdloos is. Met deze missie in hun hoofd besloten de heren mee te doen aan lokale bandwedstrijden, zoals o.a. Clash Of The Coverbands. Doordat ze de in kwart-finale in de Effenaar te Eindhoven mochten spelen, kreeg de band meer naamsbekendheid en werden ze vooral lokaal veel uitgenodigd. Zo wonnen ze vier lokale bandwedstrijden, speelden ze afgelopen jaar op Freesonic tijdens Eurosonic Noorderslag en speelden ze op lokale festivals als 60’s pop festival en Bluesroute in Helmond. Ook brachten de heren een titelloze debuut EP uit die goed ontvangen werd door verschillende media.

Vanaf 2014 heeft de band besloten zich nog meer te gaan richten op eigen werk en iedere maand een nieuw nummer online te zetten. Het nummer dat ze in januari online gezet hebben, genaamd “Traveling Man”, werd opgepikt door Classic Rock Magazine en zal verschijnen op de gratis cd die in maart bij ieder exemplaar van het magazine zal zitten. Ook zal de band een clip opnemen voor het nieuwe nummer “Cruisin‘” dat tegelijkertijd met het Classic Rock Magazine van maart uit zal komen.

Begin volgend jaar zal het nog naamloze debuutalbum uitgebracht worden met daarop de 12 nummers die in 2014 iedere maand uitgebracht worden. Voor nu probeert de band zoveel mogelijk op te treden door heel het land, waaronder op het Rock ’n Ten Festival in Doetinchem, waar ook acts als The Dirty Denims zullen spelen.

Met andere woorden: deze band heeft een veelbelovende toekomst voor zich liggen en zou nog ver kunnen komen. Beluister de single “Traveling Man” hieronder.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding