A Day To Remember in 013

A Day To Remember in 013

Op vrijdag 24 januari opende A Day To Remember hun Europese tour met een uitverkochte show in 013, Tilburg. Dit was het allereerste concert ter promotie van het nieuwe album Common Courtesy en voor dit vijftal ook de eerste van het jaar. Deze speciale avond werd geopend door The Story So Far en Every Time I Die, die de verschillende kanten van A Day To Remember, namelijk poppunk en hardcore, goed samenbrengen.

Om op schema te blijven, moest de eerste band spelen voor een zaal die nog niet eens half gevuld was. Dit weerhield The Story So Far er echter niet van om een goede show te geven. Voor velen is deze band geen onbekende, slechts een aantal maanden geleden traden ze nog op in Dynamo. De stem van zanger Parker Cannon doet denken aan een mix tussen The Wonder Years-zanger Soupy Campbell en Trevor Wentworth van Our Last Night – een rauwe punkstem die live misschien nog wel meer indruk maakt dan op albums. De band speelde o.a. “Roam” en “Quicksand”, nummers van debuutalbum Under Soil & Dirt.

Wanneer Every Time I Die het podium betreedt hebben de meeste mensen uit de rij zich gelukkig naar binnen verplaatst. De New Yorkers wisselen oud en nieuw materiaal af en spelen nummers als “No Son Of Mine”, “Thirst” en “Floater”. De zanger grapt dat ze wel een stuk bekender zijn geworden, niet al te lang geleden stonden ze namelijk in ‘de zaal hiernaast’, ofwel de kleine zaal van 013. De screams van zanger Keith Buckley klinken erg goed en blijven ook later in de set sterk.

IMG_9932

Eindelijk was het de beurt aan A Day To Remember, de band die de zaal heeft gevuld. Ze openden met het nummer “All I Want”. Het nummer, dat afkomstig is van het album What Seperates Me From You, werd luidkeels meegezongen door het enthousiaste publiek. Frontman Jeremy McKinnon vertelt na vijf nummers dat de band een aantal nummers voor de eerste live zal spelen deze avond. Het eerste live debuut dat de band ter gehore brengt is “The Document Speaks For Itself”. Op aandringen van veel fans speelt de band ook het nummer “Over My Head (Cable Car)”, dat zij ooit coverden voor het compilatiealbum Punk Goes Pop Vol. 2. Ook tijdens deze tour nam de band fotograaf en publiekslieveling Adam Elmakias mee, hij gooit tijdens “Better Of This Way” gratis t-shirts het publiek in.

IMG_9819

Helaas was de zanger niet op zijn sterkst deze avond. Het show- en feestgehalte van de band weet dit voor de mensen in de zaal aardig te verhullen, totdat Jeremy McKinnon begint te zingen over zijn hometown in “City Of Ocala” en duidelijk bijna elke noot mist. Gelukkig is het hierna tijd voor twee akoestische nummers, namelijk “You Had Me At Hello” en “If It Means A Lot To You”, en  herpakt de zanger zich. Vervolgens volgt er een mix van oud en nieuw materiaal en sluit de band af met “The Plot To Bomb The Panhandle”. Duidelijk was dat de band nog niet echt zou vertrekken, hun populairste nummer “Downfall Of Us All” was namelijk nog niet voorbij gekomen. Dit nummer vormt inderdaad de afsluiter van de drie nummers tellende toegift.

IMG_9898

Hoewel veel mensen blij waren de band (weer) te zien, zorgden McKinnon’s zangkwaliteiten helaas ook voor veel teleurgestelde fans. Laten we het maar opstartproblemen noemen. Behalve tijdens het nummer “City Of Ocala”, zoals hierboven vermeld staat, was het op veel plekken in de zaal niet hinderlijk.

Fotogalerij op volgende pagina!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding