The Maine – Imaginary Numbers EP

The Maine – Imaginary Numbers EP

Imaginary Numbers is de allereerste akoestische EP van The Maine. Ze hebben ervoor gekozen om de EP zelfstandig op te nemen, te financieren en uit te brengen. 

Wat mij betreft had The Maine veel eerder een akoestische EP mogen maken, want het resultaat klinkt erg goed. Dit komt mede doordat de band het anders aangepakt heeft dan andere bands. In veel gevallen verschijnen er akoestische versies van reeds uitgebrachte nummers op zo’n EP, maar The Maine band koos ervoor om vijf nieuwe nummers te schrijven.

De EP begint met het nummer “Raining In Paris”. Het nummer begint met een pakkend gitaarspel en het geeft je al meteen een goede indruk over de EP. Mocht je niet bekend zijn met de band dan zou je, na het beluisteren van Imaginary Numbers, niet verwachten dat het een rockband is. Van de rustige nummers krijg je namelijk vooral een dromerig gevoel, ook al zijn de teksten alles behalve dromerig.

“Perfectly Out Of Key” is mijn favoriet. Het nummer start meteen met een ontroerende pianomelodie. De tekst van dit nummer spreekt heel erg aan. Frontman John O’ Callaghan beschrijft hier precies hoe je je als buitenbeentje kunt voelen en de zachte zang zorgt ervoor dat, ook in de rest van de nummers, ieder woord oprecht klinkt.

Beoordeling: 7
Imaginary Numbers is een EP met nummers die je niet van The Maine gewend bent. Als je lekker wilt rocken kan je beter naar andere releases van de band luisteren, maar als je op zoekt bent naar muziek waar je relaxed naar kan luisteren is dit de perfecte EP voor jou.

Releasedatum: 10 december 2013
Label: 8123 / Rude Records
Verkrijgbaar via: iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding