We The Kings – Somewhere, Somehow

We The Kings – Somewhere, Somehow

We The Kings is afkomstig een uit Florida afkomstige popband, die in 2005 ontstond. Het self-titled debuutalbum verscheen twee jaar na oprichting. Afgelopen december bracht het vijftal alweer hun vierde album uit onder de naam Somewhere, Somehow. Bijzonder was het dat de band doormiddel van crowdfunding de opnames heeft kunnen bekostigen. Vooral in Amerika is de band behoorlijk populair. Aldaar traden zij op met niet de minste namen. Met bands als Simple Plan, New Found Glory, You Me At Six en All Time Low werd het podium gedeeld. Naast deze shows hebben de heren ook al een MTV Award in de wacht gesleept voor de meest innovatieve video.

Het nieuwe album trapt af met het relaxte “Queen Of Hearts”. De luisteraar wordt meegenomen in een zomerachtige vibe waarbij de zang van Travis Clark prettig in het gehoor ligt. Zijn stem klinkt als een kruising tussen Dan Smith (Bastille) en Patrick Stump (Fall Out Boy). Met “Find You There” klinkt de band wel erg poppy en is het behoorlijk over geproduceerd. “I Feel Alive” is daarentegen beter verteerbaar. De akoestische intro en zang zijn erg catchy te noemen. In het refrein is gekozen voor een uptempo beat met synthesizers.

De intro van “I Like It” lijkt wel erg veel op “My Songs Know What You Did In The Dark” van Fall Out Boy. Misschien toeval, maar het nummer weet helaas niet te overtuigen. In “See You In My Dreams” maakt de band gebruik van pianopartijen wat de afwisseling ten goede komt. Ook komt er  in dit nummer duidelijker een gitaarpartij naar voren en is er gekozen voor akoestische drums in plaats van computer geproduceerde beats. De band klinkt daardoor minder poppy en laat lichtjes de tijd van single “Check Yes Juliet” herleven. Ook vervolgtrack “Die Young Live Forever” komt goed uit de verf. In dit nummer komen de welbekende meezing ‘whoowhoowhoo’s’ wederom veelvuldig voorbij.

“Phoenix Hearts” komt met rustige coupletten en een dansbaar refrein goed voor de dag. Ook de compleet akoestische bridge is goed gevonden. In de ballade “Sad Songs” komt Elena Coats de gelederen versterken en dat is van toegevoegde waarde. De plaat sluit af met “Just Keep Breathing”.

Beoordeling: 6
Het album scoort een voldoende. Al met al kan gezegd worden dat de plaat goede momenten kent en vooral de zang is overtuigend te noemen. Helaas moet gezegd worden dat het lijkt alsof de band teveel naar het laatste album van Fall Out Boy heeft geluisterd. De meer poppy sound van Save Rock and Roll lijkt hier en daar wel te zijn gekopieerd en dan niet op een positieve manier. Dat is jammer, want de band heeft zeker potentie, hoewel de stevigere kant wel wordt gemist. Hierdoor valt dit album eerder onder de noemer van mainstream pop/rock dan onder het alternatieve genre.

Releasedatum: 16 december 2013
Label: Ozone Entertainment / We The Kings
Verkrijgbaar via: Itunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding