Bandcoach: De introductie

Bandcoach: De introductie

Laat ik mezelf eerst eens even voorstellen. Mijn naam is Bart Wijers, geboren en getogen in het Noord-Limburgse plaatsje Horst. Verhuisd voor mijn studie ‘Muziek Management’ naar Utrecht en daarna terecht gekomen in Haarlem. Al zeker zes jaar verzorg ik boekingen bij jongerencentrum Dynamo in Eindhoven en heb ik daar de vrijwilligersgroep Mildt opgezet. Daarnaast ondersteun ik met mijn onderneming De Klankfabriek jonge, beginnende en talentvolle artiesten en bands in de rumoerige muziekwereld. Vanaf 1 februari wordt er ook een start gemaakt met het project ‘Bandcoach’ bij Dynamo. Doormiddel van workshops leer ik de artiesten en bands alle “do’s and don’ts” uit de muziekbranche. Ik kwam op het idee voor dit project doordat ik als programmeur bij Dynamo veel internationale artiesten boek. Dit vooral in de hardere muziekgenres, maar ook komen er geregeld poppunkbands voorbij, of zoals we het altijd zo mooi mogen verwoorden: ‘Nattebilletjespunk’. Door het vele programmeren van deze bands, kwam ik er achter dat zij (ook de grote jongens), absoluut niet alles op orde hebben. Dit was de grootste reden om te starten met het project ‘Bandcoach’. In combinatie met dit project schrijf ik de komende maanden op Dutchscene geregeld een stuk over dat wat ik belangrijk vind in de muziekindustrie en waar –naar mijn mening-  artiesten en bands op de langere termijn voordeel uit kunnen halen.

Zelf ben ik altijd opzoek naar nieuwe lokale bandjes, niet alleen voor Dynamo, maar ook voor mijn onderneming. Op deze zoektocht is mijn allergrootste ergernis, dat er bij veel artiesten en bands het e-mailadres ontbreekt op de website of Facebook. Mijn vraag aan deze bands is dan ook heel beknopt: WAAROM STAAT ER #$*%! GEEN E-MAILADRES OP JULLIE WEBSITE? Het is toch enorm belangrijk dat concertzalen, boekers, programmeurs, festivals, pers etc. je makkelijk kunnen benaderen? Daarom mijn tip, zet (vooral in het begin van je carrière) het een e-mailadres en eventueel telefoonnummer  van de band op je website en vergeet hem ook niet in te vullen bij de info op Facebook!

Bart Wijers is bandcoach bij Dynamo. Kan jouw band hulp gebruiken bij het integreren in de muziekwereld, wil je alle “do’s en don’ts” uit de branche leren kennen? Maak dan een afspraak voor een intake gesprek via deze link! Meer informatie over ‘Bandcoach’ vind je op www.dynamo-bandcoach.nl.
> Meer Bandcoach Bart

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding