Decade – Good Luck

Decade


Decade – Good Luck

Uit de uitgebreide Britse landschappen was daar opeens een pop-punk band genaamd Decade. Een vijftal jongens die sinds 2009 samen muziek maken. Tijd voor een debuutalbum, dachten ze. Daarom brengen ze nu in alle vroegte van 2014 hun album Good Luck het daglicht in.

Decade klinkt in eerste instantie als je standaard Britse rock bandje, maar als je meer dan 10 seconden luistert dan hoor je dat er veel meer achter zit. Veel punkinvloeden. Snelle drumpartijen en zware gitaarriffs staan deze jongens op het lijf geschreven. Korte liedjes volgepakt met energie. De standaardversie van het album bevat tien nummers en duurt slechts 26 minuten, om je een indicatie te geven. Toch krijg je in die korte tijd alles te horen.

Om te beginnen hebben we titeltrack “Good Luck”. Eerst 5 seconden een rustig gitaardiedeltje om je te laten denken dat het soft is, vervolgens dachten ze “nope”, en beginnen de zware metal-achtige riffs erin te komen. Na 10 seconden laten ze dat ook weer achterwege en begint de punk-drive erin te komen. De rest van het nummer wisselt (gelukkig) niet steeds om de tien seconden van stijl en het maakt allemaal samen een mooie opener van het album. Vergelijkbaar met het werk van bands als Heartsounds.

Vervolgens komen we aan bij de leadsingle “Brainfreeze”, weer zo’n pop-punkknaller. Ook hier laten de jongens hun eigen sound erg naar voren komen. Het heeft wel iets weg van bands als Mayday Parade, met nog meer harde punk-invloeden. Dat is niet zo verbazingwekkend, want de band staat in het Verenigd Koninkrijk in het voorprogramma van Mayday Parade komende tour.

Even later komen we uit bij hun tweede single, genaamd “British Weather”, mijn favoriet van het album. Heerlijk, dat Britse rock geluid met een catchy refrein. Op tracks als “Woke” horen we ook elementen uit genres als easycore. Maar het kan ook de rustige kant op gaan, zoals met het nummer “Coffin”. Hoewel het echt geen ballade is, is hier in dit korte nummer ontzettend veel creativiteit te horen.

Een echt nadeel van het album is helaas dat het op sommige momenten erg herhaaldelijk klinkt. Hoewel sommige nummers erg origineel zijn, missen sommige nummers een herkenbaar punt. En zelfs in de korte tijd van de nummers kan het traag en statisch overkomen, bijvoorbeeld in nummers als “I Don’t Care” en “Fake Teeth”.

Beoordeling: 7,5

Een unieke band met een unieke sound. Het enige jammere aan dit album is dat zodra ze buiten hun eigen geluid gaan, het minder origineel klinkt, met uitzondering van de twee-minuut durende “Coffin”. Met dit album zet deze band zich hopelijk wel duidelijk op de kaart. Het zou me niets verbazen als ze met bands als Mayday Parade of You Me At Six door Europa gaan touren met dit album in hun broekzak. Tot die tijd zal je eerst het Britse Kanaal over moeten steken, mocht je ze live willen zien.

Releasedatum: 13 januari 2014
Label: Spinefarm Records
Verkrijgbaar via: bol.com, iTunes (standaard), iTunes (deluxe)

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding