Mary Fields – Flawless Victory Over Movement

Mary Fields – Flawless Victory Over Movement

Ik wist van te voren niet wat ik er van moest verwachten. De band beschreef zichzelf van te voren als krankzinnig en hier door lag de lat niet heel erg hoog. Nog nooit zat ik er zo ver naast. Mary Fields heeft een extreem kunstwerk van hun album Flawless Victory over Movement gemaakt.

Laat me jullie even waarschuwen. Allereerst: ga niet zoeken naar logica, want die is er niet altijd. Als je dit wel doet verpest je het album voor jezelf. Ten tweede: De scream vocalen klinken niet altijd al te best. Ten slotte: luister niet met een te serieus oor naar Flawless Victory Over Movement. Neem het liever met een flinke dosis humor en neem de denkstappen van Mary Fields niet in twijfel, want dan klinkt het fantastisch!

Niet iedereen zal kunnen waarderen wat Mary Fields doet. De dynamiek en de plotselinge overgangen van het ene genre naar het ander klinken behoorlijk abrupt en ook binnen hun hoofd-genre, metalcore, klinken diverse delen wat onwennig door de bijzondere akkoordenprogressies. Ik beschouw dit echter als dat wat Mary Fields goed maakt in wat ze doen.

De uit Utrecht afkomstige formatie lijkt van alle markten thuis te zijn, dat wil zeggen dat verbazend veel genres door elkaar gooien. De ska-achtige trompet in “I’m Not a Little Girl Anymore” is een frisse toevoeging aan de gitaren, “Cutting-Edge Cars Are Like Electric Razors” bevat opeens een verbazend popachtig refrein maar wat vooral naar voren komt is Jazz. Onder andere bevat “Capable of Producing Eggs” een heerlijk jazzy bruggetje en de Bas solo genaamd “Romeo & Julie’s Head” klinkt simpelweg briljant. Daarnaast klinken de akkoordprogressies, breaks en solo’s verspreid over het hele album alsof ze voor de Jazz gemaakt zijn.

Beoordeling: 8
Mary Fields zal niet iets zijn wat je op mijn Phillips Go Gear tegen zal komen, het is namelijk niet iets waar ik in de toekomst veel naar zal luisteren. Toch ben ik razend enthousiast over deze groep. Ik heb nog nooit een band gehoord die op deze manier vorm kan geven aan een bak met herrie. Mary Fields is de fucking free-jazz onder de metalcore en het is geweldig!

Verkrijgbaar via: http://maryfields.bandcamp.com/

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding