A Day To Remember – Common Courtesy

A Day To Remember – Common Courtesy

A Day to Remember heeft het geflikt! Na rechtszaken waarin de band door Victory Records in een hoekje werd gepropt is het ze gelukt zich vrij te vechten. De nieuwe aanwinst voor de ADTR-Discografie, Common Courtesy, is dankzij deze rechtszaken op eigen kracht uitgebracht. Het resultaat hiervan is een eerlijk en oprecht A Day To Remember – album.

A Day to Remember vind ik persoonlijk een band die moeilijk te plaatsen is. Boze nummers zijn te vrolijk voor metalcore, vrolijke nummers zijn te boos voor pop-punk. Deze ergerlijke eigenschap van ADTR is precies hun sterkste punt. Dit is al zo vanaf hun debuut in 2005 en deze eigenschap hebben ze sinds dien alleen maar verbeterd.

Wat wel gezegd moet worden is dat Common Courtesy niet iets nieuws bied. De nummers klinken redelijk het zelfde als voorgaand materiaal. De positieve kant daaraan is dat de Amerikanen zich gespecialiseerd hebben in het gebeid waarin ze zich begeven. Qua stijl is alles nog bij het oude maar qua muzikaliteit, songwriting en instrument beheersing klinken de mannen gegroeid. Daarnaast heb ik groot respect voor Jeremy McKinnon. Hij lijkt één van de weinigen te zijn die de schreeuwende vocalen onder te knie heeft. Hij heeft zowel in cleane vorm, als in schreeuwende vorm zijn stem perfect onder controle.

Een voorbeeld van een typisch ADTR nummer op Common Courtesy is: “Sometimes You’re the Hammer, Sometimes You’re the Nail”. Boze coupletten (“You don’t have to like me but you’re gonna respect me”) en uitermate poppy refreinen (“you wanna take, take, take, take, take it away from me”).

De hoogtepunten op dit album zijn de harmonieën in de prachtige semi-akoestische ballad “I’m Already Gone” en aan het einde van “Right back at it again”. Deze driestemmige “Bitch” is daarnaast ook een blijk van humor op Common Courtesy en één van de redenen waarom deze vijfde ADTR plaat zo eerlijk en oprecht overkomt. Een andere reden daarvoor is het praatje aan het einde van het album. De afsluiter heet namelijk “I Remember” en dat is precies wat de heren doen. Praten over touren, spelen in kleine clubs en hun eerste ervaring met sneeuw.

Beoordeling: 8

Dit album heeft nu al een lange weg achter zich, maar de mannen van ADTR ook en dat is te horen. Common Courtesy is wederom een bewijs dat de mannen uit Florida goede muzikanten zijn. De combinatie tussen Pop-punk en metalcore luistert heerlijk weg. Niet alleen als losse eigenschappen op het album, maar ook samengesmolten tot één genre wat A Day To Remember heet.

 Releasedatum: 8 October 2013
Label: ADTR Music/Universal Records
Verkrijgbaar via: bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding