Meet: You May Kiss The Bride

Meet: You May Kiss The Bride

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het Turkse You May Kiss The Bride in de spotlight.

Turkije en post-hardcore, wie had dat ooit gedacht? You May Kiss The Bride bewijst dat het wel degelijk mogelijk is! In 2011 bedacht het vijftal post-hardcore te gaan maken in de stijl van Motionless In White en andere grootheden in het genre. Al snel werd er eigen muziek geschreven en was debuut EP The Wretched een feit. De EP werd uitgebracht op 11 november 2011 en werd al snel opgepikt door de locale scene. Ook hun cover van Ke$ha’s “Take It Off” deed het goed. Dit zorgde voor veel optredens en veel bekendheid in eigen land.

You May Kiss The Bride besloot veel op te gaan treden, waardoor ze meer bekendheid kregen en de eer kregen om te openen voor Memphis May Fire in Istanbul, dat volgens de band de beste show ooit was. Intussen zijn er een aantal wisselingen geweest in de band en zijn ze met de frisse nieuwe bandleden aan het werken aan een full-length album, dat in 2014 uit zal moeten komen. Ook is de band bezig met het boeken van een Europese tour voor 2014. Het zal dus niet lang duren voor we ook in Nederland kunnen genieten van deze Turkse band.

Debuut EP The Wretched is in zijn geheel te vinden op youtube. Beluister hieronder het nummer “Nightmare” dat te vinden is op de EP.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding