Simple Plan – Get Your Heart On – The Second Coming! EP

Simple Plan – Get Your Heart On – The Second Coming! EP

Allereerst iets wat misschien bekend in de oren zal klinken: Ik ben niet echt enthousiast met de richting die Simple Plan heeft gekozen sinds hun vierde album, Get Your Heart On. Wat wel een opluchting is, is dat ze er met The Second Coming  voor hebben gekozen een zeven nieuwe nummers als losse EP hebben uitgebracht. Het had namelijk ook een deluxe versie van een album kunnen zijn, wat de verzamelaar dubbele nummers en duurdere albums op zou leveren. Desalniettemin, kan ik niet veel positiefs over Get Your Heart On – The Second Coming! zeggen.

De opener “Ordinairy Life” is eigenlijk een nummer wat we van Simple Plan anno 2011 kennen, maar dan zwakker. Met zijn zwakke teksten en poppy sound heeft het net een grammetje te weinig synthesizers om een Big Time Rush nummer te kunnen zijn.

Simple Plan heeft wel inmiddels gemerkt wat verkoopt. Hun laatste bescheiden hitje “Summer Paradise” heeft namelijk een broertje gevonden in de vorm van “Fire in My Heart”. Voor zover mijn onderzoek heeft geleid, was Owl City niet betrokken bij deze track maar er is blijkbaar toch een samenwerking aanwezig tussen de Canadezen en deze Amerikaan. Ook weten ze hun fans te vinden. Onder andere in een ballad waar ik later nog op terug kom en in het nummer “The Rest of Us”, een eerbetoon aan de freaks en losers. Echt werken doet dit helaas niet. “The Rest of Us” is een potentieel Glee nummer geworden, gespeeld door tieners van 34.

Nummers die me wel zijn bevallen zijn “In” en “Lucky One”. De eerste omdat het lijkt op de sound waar ze ooit mee zijn begonnen, ook al is het wat meer pop georiënteerd. De energie in dit nummer is te merken en dat is fijn voor de afwisseling. De laatst genoemde is een nummer waarom de schare fans zo groot is. Een akoestisch nummer met teksten waar de fans zich in herkennen. De emo-kids die in deze fase zijn gebleven kunnen zich met “Lucky One” weer een tijdje uit de put trekken.

Beoordeling: 5
De eerste onvoldoende die ik uitdeel sinds ik hier reviews schrijf, maar het moest gebeuren. De band die ik jaren geleden zo gaaf vond is veranderd en niet op een goede manier. De eerder genoemde energie is een onderbreking van een EP die bijna de hele tijd geacteerd klinkt. Voor de fans is het een aardige toevoeging aan de Simple Plan discografie, maar ik ben, zoals gezegd, niet enthousiast.

Release datum: 29 november 2013
Label: Atlantic records

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding