Meet: For I Am King

Meet: For I Am King

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het uit Amsterdam afkomstige For I Am King in de spotlight.

For I Am King is een Amsterdams vijftal dat begin 2013 bij elkaar kwam. Al snel werd duidelijk dat de band het goed zou gaan doen. De aandacht van verschillende sites kwam al snel en het aantal likes steeg hard, zonder ook maar een show gespeeld te hebben. Dit komt mede omdat deze female-fronted metalband best een Nederlandse supergroep genoemd mag worden, aangezien de bandleden voorheen speelden in bands als All Heads Rice, Price To Pay en So Called Celeste.

In november bracht de band hun eerste single uit, genaamd “The Beast Within”, die tevens goed werd ontvangen. Al snel daarna maakten ze bekend te werken aan een EP, die rond maart of april 2014 uit zou moeten komen. Ondanks dat de band nog geen show gespeeld heeft, hebben ze getekend bij het Nederlandse New Breed Agency, dat de boekingen en het management van de band op zich zal nemen. Met dit vooruitzicht zullen we veel gaan horen van For I Am King dat op 31 januari hun eerste optreden zal hebben, met To Kill Achilles en Pelgrim in de Kroepoekfabriek te Vlaardingen.

Beluister hieronder de single “The Beast Within”.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding