Jaarlijstje: onze top 3 albums uit 2013

Jaarlijstje: onze top 3 albums uit 2013

Het jaar is alweer bijna voorbij en bij het einde van het jaar hoort een jaarlijstje: de top 3 albums uit 2013. Onze crew heeft een persoonlijk lijstje samengesteld. Check het hieronder!

We zijn ook benieuwd naar de mening van onze lezers, daarom geven we jou de kans ook jouw top 3 in te sturen. Klik hier voor meer informatie.

Stanley van Heusden oprichter, eigenaar:
1. MGMT – MGMT
MGMT is één van mijn favoriete bands, het laatste album Congratulations vond ik persoonlijk niets, maar MGMT is een heerlijke plaat.

2. Silverstein – This Is How The Wind Shifts
This Is How The Wind Shifts bevat niet alleen goede muziek, maar ook nog eens een ontzettend goed verhaal. Deze plaat is fantastisch in elkaar gezet, hoewel het even duurde tot ik besefte dat bijvoorbeeld “This Is How” en “The Wind Shifts” tegelijk afgespeeld moeten worden.

3. Falling In Reverse – Fashionably Late
Falling In Reverse laat op Fashionably Late zien dat zij graag meerdere genres bij elkaar brengen en dat zorgt voor een cool resultaat.

Janneke Stam mede-eigenaar, eindredactrice:
1. Get Scared – Everyone’s Out To Get Me
Vlak nadat ik Get Scared leerde kennen, kondigden zij dit nieuwe album aan. Kwam dat even goed uit! Ik was meteen weg van de stem van zanger Nicholas Matthews en kan uren achter elkaar naar Get Scared luisteren.

2. Anarbor – Burnout
Al vier jaar wacht ik tot ze een keer naar Nederland komen, maar voorlopig zal ik het met Burnout moeten doen. Deze zesde release wordt gekenmerkt door de volwassenere sound en is strakker dan zijn voorgangers, maar de band is dicht bij zichzelf gebleven.

3. Our Last Night – Oak Island
Op hun dertiende tekenden ze een platencontract bij Epitaph Records en Age Of Ignorance was al een sterk album met flinke onderwerpen, wat ze op eigen houtje maken blijkt ook erg goed te klinken.

Mike Borghs auteur:
1. Shuvit – The Dysfunctional
Eigenlijk begon mijn liefde voor dit album pas te komen nadat ik ze live gezien had. Deze Zweedse band is een natuurtalent als het gaat om skatepunk. Ik hoop dat ze snel groot mogen worden.

2. State Champs – The Finer Things
Een heerlijk, knallend album van deze poppunkers. Het album klopt aan alle kanten en deze band is zonder de twijfel de grootste belofte in de poppunk.

3. Transit – New Young England
Transit is met dit album een hele andere weg ingeslagen. Waar de nadruk voorheen nog lag pp de poppunk is dat nu verplaatst naar de Indie kant. Een heerlijk album. Gevoelig, maar vrolijk. Top!

Koen van Meijel reviewer:
1. letlive. – The Blackest Beautiful
Nadat deze post-hardcore band hun album Fake History uitbracht, was ik bang dat ze dit meesterwerk nooit zouden kunnen evenaren. Gelukkig had ik het mis.

2. The Blackout – Start The Party
In donkere tijden waarin alle muziek volgens deze jongens ‘deprimerend en somber’ is, besloten ze maar de andere kant op te gaan en een album te maken vol party rock nummers. Als je de nummers op het album niet gelooft, verzoek ik je om ze eens live te zien.

3. Norma Jean – Wrongdoers
De misleidende naam zou je waarschijnlijk anders laten denken, maar deze mannen maken harde muziek. De perfecte combinatie van hardcore punk/metalcore en de melodische southern invloeden op dit album doet niemand ze na.

Henk van Rhee reviewer:
1 Arcade Fire – Reflektor
Arcade Fire heeft zich zelf op hun vierde album overtroffen. Reflektor is uit de verf gekomen als een waar kunstwerk. Niemand minder dan David Bowie heeft op de achtergrond een steentje bijgedragen. Dan kan er niet veel meer mis gaan. Reflektor heeft fantastische nummers en is mijn nummer één van 2013.

2. Arctic Monkeys – AM 
Arctic Monkeys heeft het voor elkaar gekregen weer een fantastische plaat te maken. Aanstekelijke nummers bestaande uit knipogen naar het verleden en af en toe een beperkte minimalistische aanpak. Een heerlijk album.

3. Bring Me The Horizon – Sempiternal 
Bring Me The Horizon heeft op dit album bewezen muzikaal enorm gegroeid te zijn. De toetsenist als vervanger van een gitarist is een slimme keuze geweest. Dit heeft er namelijk toe geleid dat BMTH één van de beste bands in de scene is en Sempiternal is, naar mijn menig, hun beste werk tot nu toe.

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding