Meet: The BottleCaps

Meet: The BottleCaps

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het uit Delft afkomstige The BottleCaps in de spotlight.

Het ontstaan van The BottleCaps gebeurde in december 2012 toen Jens Luiten en Connor Boshuijer in een beschonken staat video’s keken van onder andere The Deaf, The Consolers en The Beatles. Deze bands deden de garagepunk vlam in hun ontwaken. Dorus van Winden werd bij de band geroepen en The BottleCaps waren gebeuren.

Ondanks het korte bestaan van de band stonden de heren uit Delft al op uitverkochte studentenfeesten en op het Classics Festival in De Lier, waar zo’n 400 man aanwezig was. Nadat in oktober de eerste EP, plus een clip uitgebracht werden begonnen de boekingen voor november binnen te stromen. Dit betekende dat de heren in november maar liefst 8 shows speelden, waaronder in Club Vibes te Rotterdam, Supermarkt in Den Haag en CC Music Café te Amsterdam.

Bekijk hieronder de officiële clip bij het nummer “Cross That Line”, dat te vinden is op debuut EP Hello, We Are The BottleCaps.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding