Meet: DAMN CITY

Meet: DAMN CITY

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het Italiaanse DAMN CITY in de spotlight.

DAMN CITY mag ondanks hun korte bestaan al de koning van de underground hardcore in Italië genoemd worden. De band is niet uit op geld, bekendheid en dergelijken. Doorzettingsvermogen, plezier en vriendschap is waar de band voor staat en dat zorgde ervoor dat de band uit Bologna vier maanden na oprichting al de eerste EP STAY KING uit bracht. Deze EP opende de deuren voor DAMN CITY, wat volgde tot talloze shows in eigen land. De stijgende successen zorgden ervoor dat er bandleden gingen en kwamen, wat ervoor zorgde dat er in de lente van 2013 een frisse formatie stond, met de nodige aanpassingen.

Met deze nieuwe bandleden dook DAMN CITY de studio in, wat resulteerde in een full-length album genaamd No Heroes, dat afgelopen maand uit gekomen is. Met dit nieuwe album op zak is het vijftal klaar om ook de rest van Europa te gaan veroveren, maar eerst spelen ze komende maand nog shows in eigen land met een aantal grootheden zoals Billy The Kid, Rise Of The Northstar en Desolated.

Bekijk hieronder de videoclip van het nummer “(S)words”, dat te vinden is op No Heroes.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding