Yellowcard, Like Torches en Jasper Mook in de Melkweg

Yellowcard, Like Torches en Jasper Mook in de Melkweg

Het vierde studioalbum van Yellowcard, Ocean Avenue, kwam tien jaar geleden uit en om dit te vieren bracht de band een akoestische versie van de plaat uit en besloten ze akoestische shows te spelen in Europa. Op dinsdag 19 november stopte deze tour in de Melkweg te Amsterdam, waar het vijftal optrad in de Rabozaal met Like Torches en Jasper Mook als voorprogramma’s.

Jasper Mook deed afgelopen zomer mee aan het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waarbij hij in de finale belandde. In dit programma kreeg hij de opdracht een nummer voor zijn muzikale held te schrijven. Dit deed hij, en wel voor Yellowcard’s frontman Ryan Key, wat hem een plaatsje in het voorprogramma van de band opleverde. Uiteraard opende hij dus met “Growing Up So Fast”, waarna hij door zijn band vergezeld werd op het podium. Aangezien Jasper Mook en band pas kort samen zijn, speelde het vijftal vooral nieuwe nummers als “Best We Ever Had” en “Worlds Collide”. Bij laatstgenoemde ging Mook overigens even vocaal de mist in, maar herpakte zich later in de set en sloot af met het nummer “Ready Or Not”.

Like Torches is een jonge band uit Zweden, die een plaatsje in het hart van Yellowcard heeft veroverd. Ryan Key en Ryan Mendez lieten de band overvliegen naar Hollywood om hen vervolgens te helpen met de opnames van het debuutalbum Keep Your Head High, waarop de Yellowcard invloeden duidelijk te horen zijn. De jongens vergezelden hun idolen al eerder op tour en mochten ook deze keer mee door Europa. Like Torches speelt nummers als “Wounds Like These”, “Quitter” en “The Nights Here”, die allemaal afkomstig zijn van bovengenoemd album. Jonathan stond vol energie op het podium en bewoog hier en daar wat ongemakkelijk tussen zijn zangpartijen door, iets wat alleen zal genezen wanneer de onrustige zanger een instrument in zijn handen gedrukt krijgt. Het nummer “Missing It All” is oorspronkelijk een samenwerking met Ryan Key en hoewel de Yellowcard-zanger zijn Zweedse vrienden tijdens het grootste deel van de Vans Warped Tour wel op het podium vergezelde, bleef deze samenwerking in Nederland uit. Als de Zweden je eerder nog niet overtuigd hadden, is hier na dit optreden wel verandering in gekomen.

Yellowcard-04-small

Uiteindelijk was het tijd voor de band waar iedereen voor kwam. Yellowcard draait al lang mee in de scene en heeft dan ook een fanbase die bestaat uit meerdere generaties punkrockers. De band wist de Rabozaal goed vol te krijgen met een gemixt publiek. Hoewel de fans van het eerste uur beter bekend zullen zijn met Ocean Avenue dan nieuwere fans, zingt iedereen gelijk al mee met opener “Way Away”. De sfeer was zeker aanwezig, dit kwam door het enthousiasme van zowel het publiek als de band en ook de sfeerlichtjes op het podium droegen er ook aan bij. De band speelde het hele akoestische album van voor naar achter en frontman Ryan Key was blij dat de zaal niet leegloopt na hun grootste hit “Ocean Avenue”. De zanger was niet in topconditie, dit is te wijten aan het feit dat hij een griepje te pakken heeft. Aan zijn stem is dit overigens amper te horen. Tijdens “Twenty Three” kon Key gelukkig even uitrusten, de coupletten nam violist Sean Mackin voor zijn rekening. Yellowcard lijkt ervan te genieten om nummers als “View From Heaven” en “Believe” te spelen, deze worden vol overtuiging door het vijftal gespeeld. De interactie met het publiek was groot en de afstand tussen het publiek en de band werd nog kleiner nadat Key iedereen verzocht zijn mobiele telefoons weg te stoppen en gewoon van de show te genieten. Toen de band afsloot met “Back Home”, was het feest gelukkig nog niet over: de band gaf namelijk een toegift van vier nummers.

Bekijk hieronder foto’s van het optreden. 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding