Get Scared – Everyone’s Out to Get Me

Get Scared – Everyone’s Out to Get Me

Een jaar terug kwam Get Scared met een belangrijke mededeling. Joal Faviere verliet de band en oud-zanger Nicholas Matthews maakte zijn rentree en nam de gitarist Adam Virostko met zich mee. In deze nieuwe opstelling werd er vooral gewerkt. Tours door de VS in het voorjaar en najaar. Een nieuw platenlabel, Fearless, en een nieuwe single “At My Worst” in juni. Een zomer lang werken aan een nieuw album om deze in november 2013 uit te kunnen brengen. Deze tweede langspeler, Everybody’s Out To Get Me, werd vier dagen voor de officiële release online gezet en werd met open armen ontvangen.

Voor het tweede nummer op de plaat, “For You” kregen de heren uit Utah hulp van de enige echte Ronnie Radke. Zijn invloeden zijn zeker te merken op het album. De Amerikanen klinken op diverse punten als een combinatie van Falling in Reverse, Escape The Fate en Chiodos, gemarineerd in Pierce the Veil. Wie hier nu klinkt als wie laten we even in de koelkast, hoofdzaak is dat Everybody’s Out to Get Me weinig nieuws aan de horizon doet verschijnen.

Iets wat zeer te waarderen valt is de trillingen die Nick over zijn stem gooit. Het soort rillingen die je eigenlijk pas krijgt bij het rillen van de kou  en hij weet deze perfect in de nummers te plaatsen. Wat ook aangenaam is om te horen, is de afwisseling. Zowel binnen de nummers zelf, door een slimme variatie in vocalen in “Told Ya So”. Als verspreid over het album, onder andere door het boze “When We Were Strong” en het radiovriendelijke “Us in Motion”. Mijn favoriete nummer op het album is: “The Strangest Stranger”. Deze track zit dynamisch heerlijk in elkaar. Ook lijkt het samenspel tussen de heren hier het beste uit de verf te komen.

Beoordeling: 6
Zoals gezegd: Er zit voldoende dynamiek in dit album, er zitten goede liedjes op, er is sprake van goede instrumentale vaardigheden en kennis. Maar, ook zoals gezegd: er is geen sprake van vernieuwing, geen sprake van verrassingen of het nemen van risico’s. Voor fans van Get Scared is dit tweede album een nieuw juweeltje in de digitale platenkast, maar mij hebben ze niet enthousiast gemaakt.

Label: Fearless Records
Releasedatum: 11 November 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding