Panic! At The Disco en New Politics in Paradiso

Panic! At The Disco en New Politics in Paradiso

Panic! At The Disco bracht onlangs het nieuwe album Too Weird To Live, Too Rare To Die! uit en tourt momenteel door Europa om deze plaat te promoten. Op donderdag 14 speelde de band in Paradiso, Amsterdam.

In het voorprogramma staan de New Yorkse Denen van New Politics. Het trio warmt de poptempel vol overtuiging op. De band geeft een ontzettend energieke en, op een technisch probleempje met de gitaar na, een ontzettend goede show. Naast muziek is de band ook niet vies van een beetje toneel en dans, zo breakdancete David Boyd er, tussen het zingen door, flink op los. Dit was echter wel een nadeel aan hun set, die eigenlijk vooral om de muziek zou moeten gaan, maar de zanger meer in de spotlight zette. Het was misschien leuk geweest voor een eigen headline show, maar dat lijkt er voorlopig in Nederland nog niet in te zitten.

Panic! At The Disco - Pardiso, Amsterdam

Als om half negen Panic! At The Disco op komt, is de zaal bijna helemaal vol. De band opent met “Time To Dance” en knalt snel door de set heen. De enige reden dat Brendon Urie zijn chique jasje had aangetrokken, was ongetwijfeld om deze te kunnen uittrekken op het podium. Panic! At The Disco speelt hits als “The Ballad Of Mona Lisa” en “Miss Jackson”, dat afkomstig is van het nieuwste album. Het publiek geniet van de muziek en danst en springt dan ook vrolijk mee. Voor velen brengt het optreden herinneringen op, aangezien deze band een groot deel van de jeugd uitmaakte.

Het enige minpunt aan deze show is dat de band ontzettend veel op backing track heeft staan. Wanneer de reguliere set ten einde komt spreekt frontman Brendon Urie het publiek toe. De zanger is niet van plan om het podium te verlaten en de toegift van het publiek af te laten hangen. “We’ll come back anyway”, voegt hij aan zijn verhaal toe. De band speelt hierna nog drie nummers met als afsluiter de hit waar de band hun succes aan te danken heeft: “I Write Sins, Not Tragedies”. De band blijkt zijn populariteit niet te zijn verloren, maar wel een beetje originaliteit. Desalniettemin zorgde het viertal voor een leuke avond.

Klik op “Volgende pagina” om de fotogalerij te bekijken!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding