Bring Me The Horizon en Pierce The Veil in 013

Bring Me The Horizon en Pierce The Veil in 013

Op 12 november keerden de heren van Bring Me The Horizon terug naar Nederland voor een show in de 013 te Tilburg. Slechts zeven maanden na het uitverkochte optreden in de Melkweg brachten de Britten Pierce The Veil en Sights & Sounds mee op de nieuwe Europese tour.

Het Canadese Sights & Sounds timmert al sinds 2006 aan de weg en was blij om in de 013 te spelen. Hoewel de band met nummers als “Neighbours” lekkere rockmuziek maakt, leek de act niet erg bij de andere twee bands te horen. Het publiek klapte braaf na elk nummer, maar helaas voor de heren bleef het hierbij.

IMG_7398

Pierce The Veil had al vaker opgetreden in Nederland en hoewel het viertal waarschijnlijk al met gemak een eigen headliner zou kunnen doen, kozen zij voor de veiligere optie. Dat Pierce The Veil goed in de smaak valt werd al duidelijk bij de eerste act, het publiek werd namelijk steeds ongeduldiger. De Mexicaanse Amerikanen openen met “Bulls In The Bronx”. De band speelt veel nummers van het laatste album Collide With The Sky, dit aangezien zij nog niet eerder op tour zijn geweest in Europa om dit laatste album te promoten. Ook kwamen oudere nummers als “Bulletproof Love” en “Caraphernelia” langs. Pierce The Veil beëindigde de set met “King For A Day”.

_DSC6189-2000-breed

Bring Me The Horizon bracht in april het studioalbum Sempiternal uit en bezocht Nederland een maand daarop al om deze te promoten. Het vijftal uit Sheffield opende de set met “Can You Feel My Heart”, dat overliep in “Shadow Moses” en “Diamonds Aren’t Forever”. Nog tijdens deze eerste drie nummers, riep frontman Oli Sykes het publiek al op tot een wall of death. De band weet oud materiaal goed met het nieuwere te mixen, zo brengen zij naast nummers als “Anti-Vist” ook o.a. “It Never Ends” ter gehore. Het nadeel aan een line-up van drie bands, is dat er minder tijd is voor de optredens, zo ook  bij Bring Me The Horizon. Zij sloten om 23:00 af met het nummer “Sleepwalking” en konden helaas niet terugkeren voor een toegift. Dat deed echter niet af aan de show, het publiek leek zeer te hebben genoten en dit ‘open einde’ is een goede aanleiding voor een volgende show in Nederland.

Klik op “Volgende pagina” om de fotogalerij te bekijken!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding