Wasted Bullet – Elegy

Wasted Bullet – Elegy

Afgelopen zondag stonden de heren uit Tilburg op the North stage van Vans Warped Tour. Voor veel bezoekers was het een aangename verrassing dat Wasted Bullet op het laatste moment als vervanger van Escape the Fate werd aangewezen. Geef ze eens ongelijk. Want de heren van Nederlandse bodem weten precies waar ze mee bezig zijn. Dit blijkt ook op hun derde album Elegy.

Een minpuntje op het album is dat er sprake is van veel zogenaamde fillers, nummers waar weinig bijzonders op aan te merken is tussen de bijzonderheden door. Onder andere “Sancuary” is zo een nummer waarin de standaard formule is toegepast en waarin geen nieuwe dingen zijn uitgeprobeerd. Dit geeft echter wel weer dat, wanneer ze zogezegd op safe spelen, hun nummers nog steeds prima uit de verf komen

Zelf heb ik niet zo veel met het metalcore genre, maar Wasted Bullet pakt dingen net op een andere manier aan waardoor het een heel stuk interessanter wordt. De standaard formule wordt gekruid met eigenschappen van andere genres en dat resulteert in een heerlijk album. Onder andere in “Icarus” mengen ze de Metalcore publiekstrekker met pop-punkige woahoahoa’s en oldschool Metal rifjes. Zanger Robert heeft zijn stem bijzonder goed onder controle en de screams in combinatie met de clean vocalen op de achtergrond klinken heerlijk. Ook de hoge noten in de gitaar partij van “Elegey” en “Grain of Sand” geven een mooi accentje op het album.

Beoordeling: 8

Er is een groot publiek voor dit genre. Dat hebben de mannen van Wasted Bullet ook door en hebben er goed aan gedaan om zich met deze stijl bezig houden. Het bijzondere aan het werk van deze vijf Nederlanders is dat ze zich daar niet tot beperken. Ze leggen met de hoge gitaar rifjes en de Metal extra dik boven op Metalcore. Met hun mengeling van verschillende genres onderscheiden zij zich van de “standaard” bandjes en hebben ze bewezen creatief met een stijl om te kunnen gaan. Elegy is een geslaagd album geworden en Wasted Bullet een goede band.

Label: Suburban Records
Releasedatum: 15 november 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com, Suburban Record Store

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding