The 1975 en Jett Rebel in de Melkweg

The 1975 en Jett Rebel in de Melkweg

Hoewel de Britse indierockband The 1975 al ruim tien jaar bezig is, betekende het self-titled debuutalbum, dat eerder dit jaar verscheen, pas de grote doorbraak. Bij zo’n succesvol album hoort natuurlijk ook een Europese tour en op maandag 11 november stopte deze tour in de Melkweg te Amsterdam.

Jett Rebel - Oude Zaal, Melkweg - 11-11-2013

Jett Rebel, de band rondom voormalig Valerius-lid Jelte Tuinstra, had de eer deze avond te openen en dit viel zeker in de smaak bij het publiek, waarvan het overgrote deel vrouw was. De teksten van deze band kennen niet erg veel diepgang en lijken allemaal over seks te gaan, maar dit mocht de pret niet drukken. Het tegengestelde juist, de gillende meisjes zagen Tuinstra en zijn sensuele bewegingen helemaal zitten. Het zestal sloot de set af met “Louise”, een ontzettend catchy nummer. Opgewarmd was het publiek zeker.

The 1975 heeft hun faam in Nederland vooral te danken aan hun radiohits als “The City” en “Chocolate”, zo kan geconcludeerd worden aan de hand van het aantal meezingers bij het eerstgenoemde nummer, dat de band speelde na de titeltrack van het self-titled album. Pas na de eerste vijf nummers sprak zanger Matthew Healy zowaar meer dan één woord tegen het publiek en bedankte hen voor hun komst. Dat het viertal talent heeft is duidelijk, maar tijdens de show leken ze wel erg veel voorgeprogrammeerde effecten te gebruiken. The 1975 speelt veel nummers van het debuutalbum, dat overigens een aantal heropnames van eerder uitgebrachte tracks bevat.

The 1975 - Oude Zaal, Melkweg - 11-11-2013

Dat de band al ruim een decennium in dezelfde formatie speelt, is te merken aan het samenspel van de heren. Ze zijn erg goed op elkaar ingespeeld en accepteren ze dat Healy het middelpunt van de band is, wat mede door de belichting duidelijk werd. Als de band afsluit met het nummer “You” laat het publiek zich nog één keer horen, maar The 1975 is een band die niet terug komt voor een toegift. Misschien maar goed ook, want aangezien zowat het hele repertoire van de band al voorbij is gekomen, bleef er niet veel over om de fans nog op te trakteren.

In maart zal de band weer optreden in Nederland, dan spelen ze namelijk een show in Paradiso op 12 maart. Tickets kosten €14,- exclusief lidmaatschap en zijn via deze link te bestellen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding