Our Last Night – Oak Island EP

Our Last Night


Our Last Night – Oak Island EP

Na drie studioalbums hadden jongens van de Amerikaanse post-hardcore band Our Last Night hun plicht bij Epitaph Records vervuld. Dit jaar besloten ze met hulp van een Indiegogo-campagne geld in te zamelen om twee EP’s uit te brengen. De eerste EP Oak Island is sinds 5 november uit. De tweede EP, die zal bestaan uit akoestische tracks, laat nog even op zich wachten.

De EP is het beste te beschrijven als post-hardcore met een synth- en een soulrandje. Dat valt meteen te horen vanaf de eerste track, “Dark Storms”. Atmosferische synthesizers met een gesproken sample openen de track, gevolgd door een metal-achtige breakdown. In de coupletten en refreinen horen we dan de melodische, catchy zang van frontman Trevor Wentworth tot de zware breakdown vol gescreamde vocalen. Deze combinatie van metal, punk en pop – de melodische zang over de zware metalbeats – typeren de EP. Het is erg vergelijkbaar met het werk van bands als Hands Like Houses.

De derde track en lead single “Same Old War”, gevuld met catchy refreinen, synthesizers en pianomelodieën,  is een uitblinker op deze EP. De mannen laten horen dat ze getalenteerde songwriters zijn.

Broeders van het hardcore-genre zullen deze EP waarschijnlijk snel overslaan. De muziek valt namelijk snel in de onoriginele kant van het genre, voor sommige oren. Sommigen zullen vinden dat het overgeproduceerd is, maar ik vind het persoonlijk binnen de lijntjes passen. Over het algemeen doen ze het daarmee beter dan hun soortgenoten. Tienermeisjes die zwichten voor de muziek van bands als Sleeping With Sirens en Pierce The Veil zullen zeker als een blok vallen voor deze band.

De EP sluit na zesentwintig minuten af met titeltrack “Oak Island”. Deze zeven tracks zijn de nummers die Our Last Night ons voor deze tijd biedt. Gelukkig hebben ze in de zomer al enkele covers uitgebracht en zal de akoestische EP niet lang meer op zich laten wachten.

Beoordeling: 8
Je houdt ervan, of je houdt er niet van. Pop-achtige melodieën over metal-achtige muziek. Voor veel popliefhebbers is dit veel te heftig en de metalliefhebbers haken na een half nummer waarschijnlijk al af. Voor iedereen die ertussen zit hebben deze Amerikanen de EP samengesteld. Fans die erin geïnvesteerd hebben mogen niet teleurgesteld zijn. Het is zware muziek, met een lief randje, waarmee ze weer een stapje groter worden.

De EP is in zijn geheel gratis te vinden via een stream op YouTube. Mocht je hem willen aanschaffen, dan is hij beschikbaar op iTunes.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding