Kids In Glass Houses en Canterbury in Melkweg

Kids In Glass Houses en Canterbury in Melkweg

Na Europese tours als de supportact van o.a. Zebrahead en Simple Plan, was het eindelijk tijd voor een eigen headline tour van het Britse Kids In Glass Houses, ter promotie van het nieuwste album Peace. Zij namen op hun beurt Canterbury als voorprogramma mee, dat het publiek in de Melkweg op 6 november, tijdens de MTV Music Week, mocht opwarmen.

Op 10 januari zal Canterbury het derde studioalbum Dark Days uitbrengen. De band opende met “Saviour” en het grootste deel van de set bestond uit oudere nummers, op “Satellite” en hun nieuwste single “Think It Over” na. Hoewel er op het begin nog niet veel mensen in de zaal stonden, “Let’s be honest, there are not a lot of people here, so everyone please take a step forward!”, wist de band het publiek actief mee te laten doen. Het viertal zat vol energie, maar dit deed niet af aan de kwaliteit van het optreden en ook de stemmen van zanger Mike en bassist Luke bleven gedurende de hele show zuiver.

Tegen de tijd dat Kids In Glass Houses het podium betrad, was de zaal al meer gevuld. De heren uit Cardiff waren al drie jaar niet in Nederland geweest en deze keer is de band hier om het nieuwste album te promoten. Daarom was het niet meer dan logisch dat de band begon met titeltrack “Peace”. In totaal kwamen er zo’n vier nummers voorbij die afkomstig zijn van dit nieuwe album, dat qua sound iets afwijkt van het eerdere materiaal. Peace klinkt poppyer dan zijn voorgangers, maar dit was live niet duidelijk merkbaar.

Kids In Glass Houses is een band die veel catchy stukken schrijft, dit was niet anders voor de nieuwe nummers. Om eerlijk te zijn, is dit zo’n band die je verplicht met alle nummers mee te zingen. Anders was de show een stuk saaier geweest. Zanger Aled Phillips was erg energiek en kon niet stil blijven staan tijdens de 14 nummers tellende set. De rest van de band bleef echter maar op de achtergrond.

Ondanks dat de band begon met twee nieuwe nummers, wisten zij ook hun oudere fans tevreden te stellen door een mix van nummers van eerdere releases ter gehore te brengen. Zoals verwacht sloot het vijftal de set af met het nummer “Matters At All”, waarvan de goodnight’s zorgden voor een gepast einde van de avond.

Tekst door: Tara Weiss en Janneke Stam

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding