The Browning – Hypernova

The Browning – Hypernova

In een wereld waar techno en metal zich in een oorlog bevinden en alle hoop op vrede vervlogen lijkt, staan er vier helden op om de vrede te herstellen. Een slag om de aarde terug te winnen vindt plaats. Een samenwerking tussen aliens en het menselijk ras resulteert in lasers, woede, verdriet en levenslessen. Dit alles samen is het meest toepasselijke wat ik kon verzinnen om Hypernova van The Browning te beschrijven.

Opmerkelijk is dat, in het commentaar wat de mannen uit Kansas City geven, zelf vinden dat hun tweede album als een film in elkaar zit. Delen zijn dan ook gebaseerd is op films als “War of the worlds”. Tevens merken de heren dat er alienesque eigenschappen in de toetsen zitten en dat veel lyrics over buitenaards leven gaan. Is dat erg? Nee. De inspiratie die gehaald is uit dergelijke zaken is op pientere wijze verwerkt in het album en is niet tot nauwelijks te herkennen.

De Amerikanen zelf hadden hun twijfels over het toevoegen van clean vocalen. “Fifth Kind” is namelijk het eerste nummer in hun hele oeuvre, waarin ze dit gebruiken. Wederom, niet erg. Deze alien invasie kan prima bestreden worden met vocalen zoals die van Generaal McBee, Johnny (lead vocals, toetsen), en Luitenant-admiraal Woroniak, Collin (backing vocals, lead guitar). Het karakteristieke aan deze Browning aanvalstechniek is dat de vocalen voornamelijk op de achtergrond liggen. De elektronica lijkt het van de stemmen te winnen en dat geeft een geweldige soundtrack aan deze interplanetaire oorlog. Deze toetsen gaan gepaard met zijn ups in titeltrack “Hypernova” in de vorm van creatieve, hardstyle-achtige trekjes, en zijn downs in “Industry” waarin karig gebruik gemaakt wordt van de Dubstephype. Toch resulteert de variatie en combinatie van de dance-, techno-, hardstyle-, metal-elementen in een fantastisch geheel.

Beoordeling: 9
Explosies, momenten van rust en doorademen, achtervolgingen en meer explosies. Hypernova speelde zich tijdens het luisteren af als een film. Deze hele plaat blijft een avontuur om naar te luisteren. Delen van steden zijn verwoest in strijd tegen de ruimteschepen maar de helden van The Browning hebben de buitenaardse elektronica en de down-to-earth herrie samen kunnen smelten tot één fantastisch album.

Label: Earache
Releasedatum: 10 Oktober 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding