Avril Lavigne – Avril Lavigne

Avril Lavigne – Avril Lavigne

Jaren later en één huwelijk verder, heeft Avril Lavigne alweer een vijfde studioalbum uitgebracht. Op 2 november kwam Avril Lavigne uit, een plaat met veel aanstekelijke nummers. Zo blijven nummers als “You Ain’t Seen Nothin Yet”, “Here’s To Never Growing Up” en “Bitchin’ Summer” meteen hangen en kan je het refrein binnen no-time meezingen. Het zijn heerlijke nummers om naar te luisteren, maar wat ontbreekt is de diepgang.

Een nummer dat meer inhoud heeft, is “Let Me Go”, dat ze samen schreef en opnam met haar man Chad Kroeger van Nickelback. Daarnaast is “Falling Fast” een geweldige ballad. In tegenstelling tot de vele vrolijke up-tempo tracks op het album, komt hierin de gevoelige kant van de Canadese zangeres naar voren. “Hush Hush” is mijn favoriete nummer op Avril’s nieuwe plaat. Dit nummer wordt zo kwetsbaar gezongen dat het je als luisteraar meteen raakt.

Over het algemeen is Lavigne’s nieuwe plaat goed, maar er is één nummer dat totaal buiten de boot is gevallen. Wat dacht ze in hemelsnaam toen ze het nummer “Hello Kitty” schreef?  Het nummer komt op mij over als een (Japans) cheerleader rijmpje. Misschien is “Hello Kitty” ook een beetje ongepast voor iemand die al bijna 30 wordt..

Een ander nummer dat meteen opvalt is “Bad Girl”, een samenwerking met Marilyn Manson. Dit is het enige nummer op het album dat niet onder het genre pop of rock valt, maar zowaar een beetje een metalsound heeft.

Beoordeling: 7,5
Avril Lavigne is ouder geworden en veel van haar fans dus ook. Hoewel het lekker weg luistert, had ik meer diepgaande nummers verwacht. De helft van de nummers op het album gaan meer over lol maken dan over de serieuzere zaken in het leven. De laatste nummers op het album gaan wat dieper en vind ik daarom de betere tracks van het album.

Label: Epic Records (Sony)
Releasedatum: 1 november 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding