Satellite Stories – Pine Trails

Satellite Stories – Pine Trails

Na een jaar vol optredens, festivals en Phrases to Break the Ice, oftewel de debuutplaat van Satellite Stories, zou je denken dat de Finnen nu wel uitgeput zijn. Niets blijkt minderwaar, bewijst het nieuwste album: Pine Trails. Het is ongelofelijk hoe hard deze mannen aan de weg timmeren. Dat in combinatie met een plek waar de zon niet schijnt als thuisbasis is het wonderbaarlijk hoe Esa, Marko, Jyri en Olli-Pekka zo een vrolijke en dansbare stijl er op na hebben gelaten.

Welnu, in dit indie-naaldbomen bos schieten de bandjes als paddenstoelen uit de grond. De ene klinkt beter dan de andere en het feit dat Satellite Stories de bijnaam “Finse Two Door Cinema Club” heeft geaccepteerd zegt al genoeg. Nu is dat natuurlijk wel een bijnaam om trots op te zijn maar het zegt wel iets over het verschil tussen nadoen en als inspiratiebron gebruiken.

In ditzelfde bos staan echter ook bomen van nummers, geschreven door de heren. De opener “Campfire” gaat verder waar het vorige album op is gehouden. Vrolijk, harmonieus, dansbaar. De combinatie van toetsen en gitaar is perfect uitgebalanceerd. Daarnaast is de charme van het Engels met het Finse accent van Esa Mankinen niet moeilijk om te waarderen. De beste man kan tevens met zijn juist getimede falsetstem hele gave details aan de songs toevoegen. Hoogtepuntje van Pine trails: “December Theme”. Puur en alleen door de fantastisch aan elkaar gecomponeerde rifjes.

Beoordeling: 8

Ik blijf zeker nog een hele tijd in dit indie-bos rondlopen als Satellite Stories zulke bomen blijven planten. Het robuuste landschap van drums en bas, afgelikt met toetsen en hoge gitaar tonen klinkt heerlijk. Pine Trails is precies de oppepper die November, met zijn regen en wind, nodig heeft. Een vrolijke, gezellige en frisse plaat.

Label: Xyz

Releasedatum: 1 november 2013

verkrijgbaar via: Bol.com 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding