Vortex University kondigt debuut EP aan

Vortex University kondigt debuut EP aan

Iets meer dan een jaar geleden introduceerden wij de jonge, Haagse poprockers van Vortex University via een Meet-artikel. Sindsdien heeft de band hard gewerkt aan het debuut, een EP die geproduceerd is door Robin van Loenen, die we kennen als de frontman van Destine.

Onlangs besloot Cees, bassist van Vortex University, uit de band te stappen omdat het niet meer te combineren was met zijn studie. Gelukkig vonden de overgebleven bandleden snel een waardig vervanger in de vorm van Dave Verwey. Deze verandering in de formatie vond halverwege het opnameproces plaats, vandaar zal de ex-bassist nog in twee nummers te horen zijn.

Vandaag hebben de heren aangekondigd dat hun debuut, The Butterflies EP, op 21 november uit zal komen. Op die dag vindt ook de release party plaats in Supermarkt, Den Haag. Entree voor die avond is gratis.

Eerder bracht Vortex University het nummer “Such A Horse” uit, dit was één van de eerste nummers die de band schreef. Zanger Jelle vertelde dat ze het nummer nog met veel plezier spelen, maar dat het nooit toonaangevend was voor hun sound. “Ik denk dat we als band in de tussentijd gegroeid zijn en het met de EP is gelukt een frisse sound neer te zetten die duidelijk aangeeft hoe wij als band klinken.” Dat belooft wat!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding