Pentimento – Inside The Sea EP

Pentimento – Inside The Sea EP

Pentimento. Als je er over na denkt zijn het een stelletje goedzakken. Hun debuutalbum, wat vorig jaar uitkwam, was gratis te downloaden. De fans kwamen met massa’s tegelijk en besloten alsnog voor het album te betalen. Ergo, te doneren aan het opname budget van Pentimento. Dit is mooi en moet gerespecteerd worden. Deze EP lijkt dan ook een Shout Out naar de fans van Pentimento.

Nu klinkt deze Extended Play, Inside the Sea, meer poppig dan de langspeler van elf maanden terug. Ze zijn een stuk meer melodisch geworden en de ruige randjes van de backing vocalen zijn wat vaker achterwegen gelaten.

Daar staat tegenover dat de Amerikanen nog steeds geweldig werk leveren. De afwisseling qua dynamiek, ofwel de afwisseling van hard naar zacht en terug, in het nummer “Just Friends” zit fantastisch in elkaar. En hoewel het charmante geschreeuw minder aanwezig is, is het niet verdwenen. Ook de gitaar solo aan het begin van de hekkensluiter “It’s Okay” zit goed op zijn plaats.

Beoordeling: 7

Als de pop punk koningen van The Wonder Years afstand doen van hun titel, hebben we in Pentimento een troonopvolger gevonden. Ze doen hun best om meer Punk dan Pop te zijn, zoals het hoort. Inside the Sea heeft sterke nummers. Zowel wat betreft losse nummers als dit mini-album in zijn geheel. Aan de heren van Pentimento: Keep up the good work!

Label: Paper + Plastic

Releasedatum: 22 oktober 2013

verkrijgbaar via: paperplastick.limitedrun.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding