Cassadee Pope – Frame By Frame

Cassadee Pope


Cassadee Pope – Frame By Frame

De naam van de 24-jarige zangeres Cassadee Pope zal voor niet iedereen onbekend zijn. Misschien ken je haar van haar vorige band Hey Monday. Misschien ken je haar als het vriendinnetje van All Time Low drummer Rian Dawson. Of je hebt The Voice in de Verenigde Staten gevolgd, waar ze uitkwam als winnares van de show. Onder begeleiding van coach en countryzanger Blake Shelton versloeg ze haar concurrentie en nu komt ze met haar eerste volledige solo-album genaamd Frame By Frame.

Hey Monday-fans zullen nogal verbaasd opkijken zodra ze dit album aanzetten, want vanaf het begin lijkt het al helemaal niet meer op de pop punk die we van haar gewend zijn. Meteen worden we ondergegooid met gitaarlicks met een twang. Ja, dit is een country album. Denk niet meteen aan de Texas country van Willie Nelson, maar meer de pop country van Taylor Swift. Country met een modern pop randje.

Maar Cassadee Pope weet wel hoe ze dit geluid goed kan overbrengen. Ze maakt hier duidelijk dat ze naast pop punk ook country beheerst. Haar stem past goed bij de muziek en het wordt al duidelijk waarom ze The Voice gewonnen had. Nummers als “I Wish I Could Break Your Heart” laten dit horen.

Het album is geproduceerd door  (onder andere) Dann Huff. Hij is de man die ook verantwoordelijk is voor albums van countrysterren als Faith Hill en Rascal Flatts, maar ook van enkele Megadeth-albums, en jawel, Taylor Swift. Het Taylor Swift-gehalte is in sommige nummers dan ook erg hoog. Niet per se op een slechte manier. Een van mijn favoriete nummers van dit album is “This Car”, en ik denk dat als de tekst ging over een complexe relaties in plaats van auto’s, uitgebracht samen met een leuke videoclip, dan zou dit nummer zo’n hit worden in de Staten dat we het hier op de radio kunnen horen. Verder hoor ik op dit album klanken die me doen denken aan de indie pop van bands als He Is We en pop rock à la Avril Lavigne.

Het album bevat enkele sterke nummers, maar ook een aantal missers. Het nummer “Everybody Sings” begint heel leuk, maar in de bridge krijgen we een Gwen Stefani-achtig cheerleaderstukje waar ik heel veel vraagtekens bij neer kan zetten. Verder stikt het album van de langzame country ballads. Misschien zijn er liefhebbers voor deze nummers, maar na twee of drie van deze nummers begint het aan de saaie kant te raken.

Beoordeling: 7,5
Dit album valt in de categorie ‘je houdt ervan of niet’. Echte Hey Monday-fans zullen teleurgesteld zijn in het countrygeluid, echte countryfans zullen waarschijnlijk vinden dat het veel te pop klinkt. Dat betekent echter niet dat het niet de moeite waard is om te luisteren. Zelfs als het niet in je straatje ligt, kun je er wel naar luisteren. Vergelijk het maar met The Voice of Holland – bijna iedereen kijkt ernaar. Kregen we hier in Nederland maar zo’n sterren als Cassadee Pope uit tv-wedstrijden. De luxe uitvoering van Frame By Frame bevat twee extra nummers, plus twee akoestische uitvoeringen. De akoestische versie van “Good Times” kan ik iedereen aanbevelen om te luisteren.

Label: Universal Republic Records
Releasedatum: 8 oktober 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com, iTunes en Spotify

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding